Hokejová KHL, ale i lunaparky, muzea nebo ptačí zoo. Olympijský park v Soči žije i čtyři roky po hrách

Olympijské parky můžou pulzovat životem i roky po olympijských hrách. Povedlo se to třeba v Soči. Pro sportoviště tam našli dlouhodobé využití a ještě k nim připojili další atrakce, kde se místní i turisté můžou bavit.

Tento článek je více než rok starý.

Soči Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijské náměstí. Tady před čtyřmi lety hořel olympijský oheň a sportovci přebírali medaile, které na okolních stadionech vybojovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová KHL, ale i lunaparky, muzea nebo ptačí zoo. Olympijský park v Soči žije i čtyři roky po hrách

Zimní olympijské hry 2014 teď připomíná vyhaslá obří pochodeň, před kterou pravidelně večer ožívá zpívající fontána.

Na Zdi slávy mají jméno všichni medailisté. Nechybí tak ani české vítězky Eva Samková a Martina Sáblíková, která slavila v přilehlé rychlobruslařské Adler Areně.

Dnes v aréně sídlí tenisová akademie. A stále stojí i další stadiony postavené kvůli olympijským hrám. Například v hale Bolšoj se hraje KHL a z menší Šajby je sportovní centrum pro děti.

„Na těch stadionech se pořád něco děje, neleží ladem. Ať už je to hokej, krasobruslení nebo akce pro lidi,“ popisuje Michail, který ve stánku prodává kvas.

Práce má Michail dost, protože Soči z Olympijského parku vytvořilo sportovní a zábavní centrum města. Lidé můžou do lunaparku, muzeí nebo třeba ptačí zoo.

„Olympiáda našemu městu pomohla. Už předtím sem jezdilo hodně lidí na dovolenou, ale teď je Soči známé ještě mnohem víc,“ dodává Michail.

Olympijský park v posledních dnech žije i z jiného důvodu. Hlavní stadion Fišt, pojmenovaný podle kavkazské hory, hostí zápasy mistrovství světa ve fotbale.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme