Na cyklistickém Giru se představí Kreuziger, Hirt i nováček Štybar

Giro d'Italia pojedou tři čeští cyklisté. V nominacích svých stájí jsou trojnásobný účastník Roman Kreuziger, premiérově Zdeněk Štybar a loni dvanáctý Jan Hirt. Seznam jezdců v úterý zveřejnili pořadatelé. První ze tří Grand Tours začne v Jeruzalémě 4. května.

Tento článek je více než rok starý.

Milán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Roman Kreuziger (archivní foto)

Cyklista Roman Kreuziger (archivní foto) | Foto: Jan Brychta

Jednatřicetiletý Kreuziger i o rok starší Štybar ukázali na jarních klasikách skvělou formu. Z jedenácti závodů World Tour se devětkrát jeden z nich umístil v elitní desítce: nejlépe dopadl Kreuziger, jenž těsně prohrál souboj o triumf na Amstel Gold Race a skončil druhý.

Klasiku Lutych-Bastogne-Lutych vyhrál Bob Jungels. Kreuziger dojel osmý

Číst článek

Na Giro se člen týmu Mitchelton-Scott vrátí po třech letech, nejlepším Kreuzigerovým výsledkem je celkové páté místo z roku 2011. Štybar, jenž prožil úžasné jaro s kolegy z Quick-Stepu, pojede Giro poprvé. Hirt debutoval loni a zaskvěl se konečnou dvanáctou příčkou, která mu pomohla k angažmá v elitním týmu Astana.

V pořadí 101. ročník začne za deset dnů v Jeruzalémě individuální časovkou a v Izraeli pak peloton stráví ještě dva dny. Zbývajících 18 etap se už pojede v Itálii a Giro vyvrcholí 27. května v Římě.

V roli obhájce růžového trikotu z loňska se na start postaví nizozemský cyklista Tom Dumoulin ze stáje Sunweb. Největšími rivaly mu budou Brit Chris Froome (Sky) a domácí Fabio Aru (SAE Emirates).

Froome bude mít šanci vyhrát po loňské Tour de France a Vueltě další Grand Tour, přestože právě na zářijové Vueltě překročil povolený limit léku na astma a jeho dopingový případ stále není vyřešen. Giro d'Italia čtyřnásobný šampion Tour absolvoval dosud jen dvakrát, naposledy v roce 2010.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme