Na oslavy nebyl čas. Po evropském stříbru se Kolocová s Kvapilovou chystají na Světovou sérii

Stříbrnou medaili z evropského šampionátu ani nestačily pořádně oslavit. Beachvolejbalistky Kristýny Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová se hned po vyhlášení vítězů přesunuly z lotyšské Jurmaly do německého Hamburku. Tam ve středu začalo finále Světové série.

Tento článek je více než rok starý.

Hamburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plážové volejbalistky Michala Kvapilová a Kristýna Hoidarová Kolocová

Plážové volejbalistky Michala Kvapilová a Kristýna Hoidarová Kolocová | Foto: Petr Toman | Zdroj: ČTK

„Přesun jsme zvládly rychle, i když jsme trochu unavené. Teď máme dva dny na trénink a přípravu,“ řekla Radiožurnálu po dlouhé cestě Kristýna Hoidarová Kolocová. Na oslavu historického úspěchu českého páru tak nebyl čas ani v Hamburku. Už ve čtvrtek vstoupí společně se svou kolegyní Michalou Kvapilovou do nejlépe obsazeného turnaje sezony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plážové volejbalistky se chystají na Světovou sérii

Z nejlepších dvojic světa nechybí žádná. Například oproti mistrovství světa tu je více brazilských týmů, naopak nehraje slabší dvojice z Afriky. Navíc los k českému páru nebyl příliš přívětivý. Ve skupině narazí na německou dvojici Labourerovou a Sudeovou, které porazily v semifinále evropského šampionátu.

„Takže se na nás budou chtít vytáhnout,“ přemítá Michala Kvapilová. Druhými soupeřkami ve skupině budou Švýcarky Vergéová-Dépréová a Heidrichová. „Nově vzniklý pár, ale neustále se zlepšují a stoupají žebříčkem,“ říká o dvojici Kvapilová.

Pozitivem je, že výsledky ve skupině nemají až tak velkou váhu. Postupují totiž všechny páry. Vítězky všech tříčlenných skupin postoupí do osmifinále. Týmy na druhém a třetím místě si zahrají první kolo play off. O úspěchu se tak bude rozhodovat až ve vyřazovací fázi.

Palce budou čeští fanoušci držet i druhé české dvojici Markétě Nausch Slukové s Barborou Hermannovou, která se vrací po zranění zad prvně jmenované. Ve své skupině narazí na dva kanadské páry. Nejprve Bansleyovou a Wilkersonovou a poté Pavanovou a Humanou-Paredesovou.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme