Na prvních místech rodačky z Jablonce. 'Tipuju Gábinu,' říkala před vyhlášením druhá Špotáková

Gabriela Koukalová jako první zástupkyně biatlonu ovládla anketu Sportovec roku. Podobné pocity už dvakrát v minulosti zažila letos druhá oštěpařka Barbora Špotáková, která na druhém místě umocnila dominanci rodaček z Jablonce nad Nisou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková na slavnostním vyhlášení ankety Sportovec roku s oštěpařem Jakubem Vadlejchem a veslařem Ondřejem Synkem.

Oštěpařka Barbora Špotáková na slavnostním vyhlášení ankety Sportovec roku s oštěpařem Jakubem Vadlejchem a veslařem Ondřejem Synkem. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Mezi nominovanou desítkou na nejlepšího českého sportovce roku 2017 bylo hned sedm mistrů světa, ale jen Gabriela Koukalová k titulu přidala na šampionátu další medaile. I proto byla biatlonistka trápící se aktuálně s bolavým lýtkem pro Barboru Špotákovou logickým tipem na vítěze.

„Tipuju Gábinu. Jablonecká rodačka navíc nebyla sportovkyní roku. Já už jsem sportovkyní roku byla, takže já už mám vybráno. Takhle to beru a myslím, že podobně anketu rozdělují i lidi,“ povídala těsně před slavnostním vyhlášením oštěpařka Barbora Špotáková.

Mistryně světa z Londýna narážela i na to, že ji s populární biatlonistkou pojí i rodné město. Své vlastní umístění ale odhadovat moc nechtěla.

„Jednou jsem řekla, že bych se dala na první místo, a pak mi to dali všichni sežrat. Dala bych se na páté, dejme tomu,“ usmívala se Špotáková.

Výhra z postele, směje se Koukalová. O olympijské účasti Sportovkyně roku zatím mlčí

Číst článek

A tak byla nakonec z druhého místa mile překvapena, a i když není Sportovec roku její nejoblíbenější anketou, potěšila ji i nominace do elitní desítky.

„Když se dostanu sem, tak vím, že byl ten rok super, protože sem se jen tak někdo nedostane. Z tohohle důvodu se sem ráda vracím,“ vysvětlovala Špotáková.

Ráda se světová rekordmanka v hodu oštěpem vrací i na Kanárské ostrovy, přesněji Lanzarotte. Kvůli přípravě, kterou si opět doplnila o tenis, při němž si před necelými dvěma lety zlomila nohu.

„Nebála jsem se toho, že jsem si tam dřív zlomila nohu. Byla jsem hrát asi pětkrát. Nerada chodím na kurt, kde se to stalo, ale je tam jedenáct kurtů, takže jsem se mu vyhla,“ doplňuje šestatřicetiletá Barbora Špotáková, pro kterou jsou stále velkou motivací olympijské hry v Tokiu 2020.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme