Cyklistická hvězda měla štěstí, ze srážky s automobilem si odnesla jen drobná zranění

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana vyvázl z páteční nehody v tréninku bez vážných zranění. Bývalý vítěz Gira d'Italia a Vuelty, kterého srazil automobil, musí dva týdny odpočívat. Třicetiletý jezdec má nateklé pravé koleno a odřenou levou ruku a nohu.

Tento článek je více než rok starý.

Motavita (Kolumbie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolumbijec Nairo Quintana

Kolumbijec Nairo Quintana | Zdroj: Reuters

„Musím mít dva týdny klid a počkat, až se to zahojí. Koleno je oteklé, ale naštěstí to prý není nic vážného,“ řekl Quintana. První závod po koronavirové pauze by měl absolvovat od 7. srpna na Tour de l'Ain ve Francii.

Sáblíková se opět představí na kole. Čeká ji dlouhých 117 kilometrů s převýšením téměř čtyř tisíc metrů

Číst článek

„Nehodu způsobil řidič vozu špatným manévrem. Quintana si stěžoval na bolesti kolena, měl také odřené lokty,“ uvedl Mery Mozo, starosta města Motavita, kde se Quintana připravoval společně s bratrem Dayerem na Tour de France. Ta začne kvůli koronavirové krizi až 29. srpna.

Třicetiletý Quintana bude na Tour opět patřit mezi favority. Dvakrát skončil celkově druhý a jednou třetí. Vítězem Gira se stal v roce 2014, na španělské Vueltě kraloval o dva roky později. Za francouzský tým Arkéa-Samsic závodí od letoška po úspěšných letech v Movistaru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme