Náplast na nepovedené mistrovství světa. Lukáš Krpálek vyhrál judistickou Grand Prix v Mexiku

Lukáš Krpálek ovládl Grand Prix v mexickém Cancúnu a znovu se přiblížil olympijským hrám v Tokiu. 27letý judista si spravil náladu po nepovedeném mistrovství světa, kde skončil bez medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Cancún Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek na mistrovství světa v Baku

Lukáš Krpálek | Zdroj: ČTK

„Měl jsem obrovskou radost, udělal jsem si náplast za mistrovství světa, kdy jsem poslední dva zápasy prohrál a odjížděl jsem bez medaile. Jsem rád, že se mi podařilo vyhrát a získal jsem si spoustu bodů do olympijského žebříčku a jsem o krok blíž,“ vzkázal Radiožurnálu z Cancúnu Lukáš Krpálek.

‚Tohle bude bolet dlouho.‘ Lukáš Krpálek odjíždí z mistrovství světa bez medaile a s pocitem křivdy

Číst článek

Olympijský vítěz z Ria byl v Cancúnu nejvýše nasazeným judistou v kategorii nad 100 kilogramů a roli favorita potvrdil. V prvním kole porazil na ippon Rumuna Croiturua za 32 sekund, ve druhém kole trval zápas s Rakušanem Allerstorferem minutu a půl.

„V semifinále mě čekal pro mě těžký závodník. Rus Bašajev, se kterým jsem zápasil ve finále ME. Na tohohle soupeře dvakrát neumím. Je nižší a sází jednu techniku za druhou, nicméně se mi povedlo zápas v prodloužení vyhrát. V prodloužení se mi podařilo ho krásně hodit,“ popsal Krpálek.

Ve finále se Lukáš Krpálek utkal s Andym Grandem, kterého doposud znal pouze z kempů. Kubánec v zápase vedl, jenže český judista dovedl zápas do prodloužení, kde rozhodl ipponem.

„Je to nepříjemný soupeř, ale s podobnou váhou a to mám radši, když tam není takový rozdíl. Zápas byl hodně silově náročný, přešel až do prodloužení a vyhrál jsem až tam,“ okomentoval vrchol turnaje Krpálek.

📰 Cancun GP Day 3 Opening Session - Olympic champion KRPALEK on track to steal the show in Mexico

👉 ijf.org/news/show/olym…

#JudoCancun2018 🇲🇽

23:56 – 14. 10. 2018

5 18

Za vítězství v Cancúnu si připsal 700 bodů a napravil tak bodový výpadek z mistrovství světa v Baku, kde po dvou porážkách skončil pátý. Sezona pro něj ale zdaleka neskončila. Další turnaje ho čekají v Abú Zabí, japonské Ósace a závěrečný turnaj Masters v čínském Kantonu, kam se probojují nejlepší judisté v každé váze.

V Cancúnu uspěl také David Pulkrábek, který už v pátek vybojoval bronz ve váze do 60 kilogramů. Po medaili sahal i ve váze do 90 kilogramů David Klammert, který došel až do semifinále, následně ale dvakrát těsně prohrál a skončil pátý.

pes, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme