Náročné volejbalové léto. Reprezentantky čeká mistrovství světa i dvě kvalifikace

Na oslavy stříbra ve Zlaté Evropské lize neměly české volejbalistky moc času. A nemají ho ani na odpočinek. V létě je totiž čeká boj o Ligu národů, pak kvalifikace mistrovství Evropy a už v září navíc ještě světový šampionát.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v akci

České volejbalistky v akci | Zdroj: Profimedia

„Absolutně nejdůležitější je pro nás v tomto roce úspěšně zvládnout kvalifikaci na mistrovství Evropy. Mistrovství světa je víceméně odměna pro holky za to čtyřleté období,“ říká pro Radiožurnál vedoucí volejbalových reprezentací Miloslav Javůrek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Náročné volejbalové léto. Reprezentantky čeká mistrovství světa i dvě náročné kvalifikace

Díky letošní účasti ve finále Zlaté Evropské ligy ale českým volejbalistkám přibyl do kalendáře ještě elitní Challenger Cup. Na náročný program jsou ale podle blokařky Veroniky Trnkové reprezentantky připravené.

„Nějaké zkušenosti s tím už máme. Myslím, že loni jsme na to celkem doplatily právě na mistrovství Evropy, kde jsme sice nehrály úplně špatně, ale náš výkon mohl být lepší a víc načerpané síly by se nám hodilo. Doufám, že letos budeme o něco chytřejší a někde nějaké síly naspoříme,“ říká Trnková.

Jenže po finále Zlaté Evropské ligy mají české volejbalistky jen tři týdny volna. A podle Trnkové je důležité, co nejvíc času věnovat hlavně mentálnímu odpočinku.

Češky neuspěly, Češi už ano. Volejbalisté překonali Turecko 3:1 a slaví triumf v Evropské lize

Číst článek

„Vypnutí sociálních sítí. Člověk ať chce nebo ne, volejbal je naše práce. Ať chceme nebo ne, volejbal na nás na sociálních sítí vždycky vyběhne,“ dodává česká blokařka.

Už 11. července se znovu české volejbalistky sejdou a začnou se chystat na Challenger Cup – v polovině prázdnin bude v chorvatském Zadaru osm týmů usilovat o jedno místo mezi elitou Ligy národů.

Pak Češky čeká kvalifikace mistrovství Evropy a cesty do Finska, Černé Hory a na Island. Všechny tři domácí zápasy na přelomu srpna a září odehraje národní tým v Táboře.

„Domácí zápasy jsou vždycky příjemné. Přijdou tam fanoušci, bude tam rodina, už jen to je příjemné. A k nezaplacení je samozřejmě i ten benefit, že nemusíte nikam cestovat,“ přiznává Trnková, která se může těšit i na světový šampionát v Nizozemsku v závěru září.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme