Návrat po 20 letech. Basketbalista Jiří Welsch odehraje příští sezonu v Pardubicích

Pardubičtí basketbalisté hlásí v rozehrané sezoně velkou posilu. Do týmu, ve kterém začínal, se vrací Jiří Welsch. Z týmu naopak odchází Daiquan Walker.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Welsch

Jiří Welsch | Foto: Václav Mudra | Zdroj: ČBF

„Hledal jsem novou výzvu a Beksa ji pro mě představuje. Je to jeden z nejambicióznějších klubů u nás, působí v něm řada lidí, kteří mi jsou osobně velice blízcí,“ okomentoval Jiří Welsch svůj příchod do Pardubic na klubovém webu.

Dres národního týmu je to nejcennější, říká Welsch. V reprezentaci odehrál poslední zápas

Číst článek

36letý basketbalista, který jako jeden ze čtyř Čechů okusil i NBA, podepsal na východě Čech kontrakt do konce sezony.

„Rozhodujícím faktorem bylo, že Jirka má stále velkou chuť a vnitřní motivaci hrát. Sám u jednání zmiňoval, že k nám nechce přijít dohrát svoji kariéru, ale chce hrát o co nejvyšší umístnění a pomoci našemu klubu k co nejúspěšnější sezoně,“ těší Welschův příchod generálního manažera Pardubic Martina Marka.

199 centimetrů vysoký basketbalista v posledních sezonách působil v Nymburce, v Evropě hrál za Málagu, Estudiantes Madrid i Charleroi. V NBA působil především v Bostonu Celtics, kde nastřílel za dvě sezony 1161 bodů s průměrem 8,5 bodu na zápas.

Pardubický klub naopak opouští Daiquan Walker, který do klubu přišel teprve před sezonou. „Nedokázal naplnit roli, kterou jsme od něj vyžadovali. Očekávali jsme od něj daleko větší produkci na obou polovinách hřiště, než byl v našem dresu schopný demonstrovat,“ vysvětlil manažer Marek.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme