Souboj Janise se Zionem ovládl loňský nejužitečnější hráč NBA. Lakers jasně porazili San Antonio

Basketbalisté Milwaukee zvítězili v úterním programu NBA v New Orleans 120:108 a vylepšili si bilanci na palubovkách soupeřů na 20 výher a čtyři porážky. V atraktivním souboji loňského nejužitečnějšího hráče ligy Janise Adetokunba s jedničkou draftu Zionem Williamsonem se radoval hvězdný Řek, jenž nastřílel 34 bodů a přidal 17 doskoků a šest asistencí.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Janis Adetokunbo z Milwaukee Bucks brání Ziona Williamsona z New Orleans Pelicans

Janis Adetokunbo z Milwaukee Bucks brání Ziona Williamsona z New Orleans Pelicans | Foto: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Williamson nastřádal 20 bodů, sedm doskočených míčů a pět finálních přihrávek, ale kvůli těsné obraně proměnil jen pět z 19 pokusů.

Nejlepší celek ligy udržel domácí hráče na 38 procentech úspěšnosti střelby. V druhé půli dokonce Pelicans trefili jedinou z 19 trojkových střel. Nejlepší střelec poražených Brandon Ingram nasbíral 32 bodů, ale zdálky proměnil jen tři pokusy z devíti.

„Měli jsme soupeře dobře přečteného. Na Zionovi se nás vystřídalo několik a povedlo se nám mu zápas pořádně ztížit. Byli jsme agresivní, v útoku jsme si pak výborně podávali míč. Skvělý výkon,“ liboval si Adetokunbo. Tomu sekundoval s 20 body, osmi doskoky a osmi asistencemi Khris Middleton.

Bucks pojedenácté v řadě nastříleli alespoň 110 bodů. Adetokunbo pak potřetí za sebou pokořil hranici 30 bodů a 15 doskoků.

I bez Russella Westbrooka, Clinta Capely nebo Tysona Chandlera dokázal uspět Houston, který si doma poradil s Charlotte 125:110. Rockets táhl za třetím vítězstvím za sebou James Harden, jenž si připsal 40 bodů, 12 finálních přihrávek a devět doskočených míčů. Danuel House přidal 22 bodů.

„Nezačali jsme dobře, naštěstí jsme se včas vzpamatovali,“ prohlásil House, jehož tým ztratil první čtvrtinu 22:34. Hornets, kteří prohráli počtvrté v řadě, táhli dvacetibodoví Terry Rozier a Miles Bridges, jenž zaznamenal i 15 doskoků.

Radovali se také Lakers, kteří si poradili se San Antoniem jasně 129:102. Nejlepší celek západu si vylepšil bilanci na 38-11. K 17. domácí výhře ho dovedl LeBron James s 36 body včetně šesti trojek, devíti asistencemi a sedmi doskoky.

„Co rozhodlo? Že jsme míč dávali LeBronovi,“ ocenil slavného spoluhráče Anthony Davis, jenž přidal 18 bodů. Na druhé straně nasbíral 28 bodů, devět doskoků a sedm asistencí křídelník DeMar DeRozan.

Denver překvapivě snadno vyzrál na Portland a doma celek z Oregonu porazil 127:99. Výborným výkonem se blýskl Srb Nikola Jokič, jemuž jen těsně unikl triple double za 29 bodů, 13 doskoků a devět asistencí.

V dresu Blazers se nejvýrazněji prosadil Damian Lillard, jenž však nenavázal na průměr 48 bodů z předchozích pěti duelů. Tentokrát zůstal jen na 21 bodech, k nimž přidal devět asistencí.

NBA:

Denver - Portland 127:99, Houston - Charlotte 125:110, LA Lakers - San Antonio 129:102, New Orleans - Milwaukee 108:120.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme