Nemáš botu? Tvůj problém. Hráč NBA Davis se naštval a za kritiku rozhodčího byl vyloučen

Basketbalita Anthony Davis z Los Angeles Lakers byl v zápase NBA proti Chicagu Bulls vyloučen. Teprve podruhé v kariéře. Důvod? Zavazoval si botu, rozhodčí nechal hru pokračovat. Davis pak dal jasně najevo, co si o jeho rozhodnutí myslí. Za ostrá slova musel palubovku na konci třetí čtvrtiny opustit.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anthony Davis

Anthony Davis | Zdroj: Reuters

Olympijský vítěz z Londýna Davis se po souboji s Derrickem Jonesem ocitl na zemi. Bez boty. Míč skončil mimo hru a Davis se začal obouvat a zavazovat si tkaničky.

Mezitím ale Bulls rozehráli a řítili se na druhou stranu. Centr Lakers ale následně řekl rozhodčímu několik ostřejších slov a ozvalo se písknutí. Sudí Scott Wall udělil Američanovi druhý technický faul v utkání a vyloučil ho.

„Typicky by rozhodčí měl nechat hráče nazout si botu. Očistit míč a počkat. Měl by mít zdravý rozum. Nevím, co víc k tomu dodat,“ řekl na pozápasové konferenci nespokojený kouč Lakers Frank Vogel. Sám hráč se k situaci zatím nevyjádřil.

Podobná zkušenost

Něco podobného se Davisovi přihodilo už v roce 2017, když v dresu New Orleans předčasně odcházel ze zápasu s Minnesotou po dvou technických faulech. Tehdy si také neodpustil kritiku rozhodčího.

Lakers nakonec s Bulls prohráli 103:121, Davis zaznamenal dvacet bodů. I kvůli absenci LeBrona Jamese se spoléhají právě na něj. Bez zraněné opory se týmu nedaří, po úterní porážce jsou v Západní konferenci na sedmé pozici.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme