Satoranský zaznamenal 10 bodů. Jeho Chicago ale nestačilo na Utah, který vytvořil klubový rekord

Basketbalisté Utahu v NBA vyhráli 113:106 nad Chicagem a jednadvacátým domácím vítězstvím v řadě vytvořili klubový rekord. Za Bulls odehrál 25 minut Tomáš Satoranský, který zaznamenal 10 bodů, šest doskoků a čtyři asistence. Chicago i přes šestou prohru v řadě drží desátou příčku v tabulce Východní konference pro předkolo play-off, ale Toronto se k němu opět přiblížilo poté, co rozstřílelo Golden State 130:77.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský.

Tomáš Satoranský na archivním snímku | Foto: Kamil Krzaczynski | Zdroj: Reuters

Chicago nad nejlepším týmem soutěže v prvním poločase krátce vedlo, k čemuž výrazně přispěl i Satoranský. Český rozehrávač dal v první čtvrtině nejprve rychle sedm bodů, ve druhém střídání pak krátce po sobě zaznamenal tři asistence a Bulls vedli 39:36. Jenže potom kvůli faulům musel Satoranský střídat a hráči Jazz začali potvrzovat roli favorita.

Westbrook se blýskl v NBA čtvrtým triple doublem v řadě, Washington přesto vysoko prohrál

Číst článek

Postupně Utah utekl až na rozdíl 17 bodů. Donovan Mitchell dal 26 bodů a Rudy Gobert si připsal 19 bodů a 13 doskoků, ale Chicago se ještě vrátilo do hry. Dokonce snížilo na rozdíl tří bodů. Utah už si ale výhru utéct nenechal. Nejlepším střelcem Bulls byl s 25 body Thaddeus Young.

„Proti Utahu je těžké hrát pick and roll, protože mají jednoho z nejlepších obránců ligy Rudyho Goberta. Naši rozehrávači si vedli docela dobře. Jazz však ukázali, jak jsou dobří,“ řekl trenér Chicaga Billy Donovan.

Debakly

Toronto zaznamenalo nejvyšší výhru této sezony NBA a také nejvyšší ve své historii. Raptors využili absence hvězd soupeře Stephena Curryho a Draymonda Greena a deklasovali Warriors o 53 bodů. Absolutním rekordem NBA zůstává výhra Clevelandu nad Miami o 68 bodů z roku 1991. Pascal Siakam dal za Toronto 36 bodů.

Philadelphia nestačila v NBA na Denver. Westbrook má další triple double, Washington ale prohrál

Číst článek

Debakl uštědřil také Phoenix soupeřům z Oklahoma City, které přehrál 140:103 hlavně díky skvělé první čtvrtině. Suns ji vyhráli o 30 bodů, když si pomohli šňůrou 19:0. Šlo o nejvyšší rozdíl v jedné čtvrtině v historii klubu. Devin Booker táhl Phoenix s 32 body, Chris Paul přidal 17 bodů a 12 doskoků.

Hvězdou večera byl Janis Adetokunbo, který 47 body a 12 doskoky dovedl Milwaukee k výhře 127:109 nad Portlandem. Dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže vyrovnal své střelecké maximum v sezoně.

Uspěli také obhájci titulu Los Angeles Lakers, kteří stále bez svých zraněných hvězd Anthonyho Davise, LeBrona Jamese či nové posily Andreho Drummonda porazili Sacramento 115:94.

Svůj nejlepší střelecký výkon v tomto ročníku předvedl Kyle Kuzma, který dal za Lakers 30 bodů. Dallas i bez trenéra Ricka Carlisleho, který byl pozitivně testován na covid-19, zvítězili nad New Yorkem 99:86. Luka Dončič k tomu přispěl 26 body.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme