Konec vítězné šňůry Golden State v NBA, Currymu zápas nevyšel

Vedoucí tým NBA Golden State podlehl v sobotním utkání basketbalistům San Antonia 107:112. Utrpěl tak druhou porážku z posledních deseti zápasů. Lídr domácích Stephen Curry sice nastřílel 27 bodů a doskočil osm míčů, trefil však jen sedm z 28 střel. Z toho pět ze 17 trojkových pokusů. Warriors se s bilancí 19 vítězství a čtyř porážek dělí o vedení v soutěži s Phoenixem.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stephen Curry z Golden State Warriors

Stephen Curry z Golden State Warriors | Foto: David Richard | Zdroj: Reuters

Spurs úvodní část ovládli 36:21 a během duelu vedli až o 22 bodů. V závěrečné čtvrtině ale přišli o vedení, které si definitivně vzali zpět až po trojce Derricka Whitea 1:43 minuty před koncem.

Nejlepší střelec San Antonia s 25 body pak v závěru pohlídal výsledek třemi úspěšnými trestnými hody ze čtyř.

Z boje o čelo tabulky vyšli vítězně basketbalisté Golden State. Satoranský přispěl k výhře New Orleans

Číst článek

Curry si vybral slabší střeleckou noc už podruhé z posledních tří utkání. Nedařilo se mu ani ve Phoenixu, kde Golden State prohrál ve středu, a Curry proměnil čtyři z 21 střel a zůstal na 12 bodech. V sobotu Warriors doma prohráli po 11 triumfech v řadě.

„Soupeř hrál skvěle. Dal do toho spoustu energie hned od začátku a v podstatě nás přehrával po celou dobu. Na druhou stranu to, že jsme se dokázali vrátit do utkání, ukazuje, jaký tým máme,“ řekl kouč Steve Kerr.

Hosty k výhře kromě Whitea dovedli také Dejounte Murray s 23 body, 12 doskoky a sedmi finálními přihrávkami a Lonnie Walker, autor 21 bodů. Currymu pak sekundoval Jordan Poole s 15 body.

Sestřih ze zápasu Golden State - San Antonio:

I druhý lídr prohrál

Nedařilo se ani vedoucímu týmu Východní konference Brooklynu, který doma podlehl druhému Chicagu 107:111.

Bulls ve druhém poločase ztráceli až 11 bodů, ale poslední část vyhráli 32:25 a zvítězili. DeMar DeRozan k výhře přispěl 29 body, z nichž 13 dal právě v závěrečné dvanáctiminutovce.

„To, co předvedl ve druhém poločase, bylo úžasné,“ uvedl trenér Bulls Billy Donovan. „Pokud chcete být nejlepší, musíte ty nejlepší porazit,“ řekl DeRozan, jenž nasbíral i šest doskoků.

Nejlepším střelcem Chicaga byl Zach LaVine, který nastřádal 31 bodů, osm doskoků a šest asistencí.

Brooklyn, který stále hraje bez neočkovaného Kyrieho Irvinga, táhli opět Kevin Durant s 28 body a 10 doskočenými míči a LaMarcus Aldridge s 20 body. James Harden zaznamenal po 14 bodech i finálních přihrávkách.

Suverénní Milwaukee

Obhájce titulu Milwaukee nedalo šanci Miami, které i bez Janise Adetokunba přehrálo jasně 124:102. Bucks vedli až o 31 bodů, přičemž spoléhali hlavně na Pata Connaughtona, který nasázel 23 bodů, z toho sedm trojek ze 13 střel.

Absenci Adetokunba, kterého trápí zraněné lýtko, vyplnili také Khris Middleton s 22 body nebo Bobby Portis s 19 body a 16 doskoky. Za Heat prožil slabší noc Tyler Herro, jenž trefil jen čtyři ze 17 pokusů a zůstal na 15 bodech.

Nejlepším střelcem Miami byl rozehrávač Max Struz s 25 body včetně šesti trojek.

Vítězný Memphis i Denver

Dallas bez zraněných hvězd Luky Dončiče a Kristapse Porzingise podlehl Memphisu 90:97. Nestačilo mu 29 bodů Tima Hardawaye, za hosty nastřílel stejně bodů Desmond Bane.

Denver uspěl v New Yorku 113:99 i díky 32 bodům, 11 doskokům a pěti asistencím nejužitečnějšího hráče minulé sezony Nikoly Jokiče.

Výsledky NBA:

Brooklyn - Chicago 107:111, Dallas - Memphis 90:97, Golden State - San Antonio 107:112, Milwaukee - Miami 124:102, New York - Denver 99:113, Portland - Boston 117:145, Sacramento - LA Clippers 104:99.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme