Nejmenší hráč NBA hraje za ‚spropitné.‘ Isaiah Thomas pokusí restartovat kariéru v Denveru

Během sedmi let vystřídal v basketbalové NBA pět týmů a před další sezonou měnil zaměstnavatele znovu. Isaiah Thomas patří k nejvíce nedoceněným hráčům ligy a opět se to potvrdilo teď v přestupním období. Postavou nevysoký rozehrávač se ale nehodlá vzdát ani tentokrát.

Denver Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ještě před rokem byl Isaiah Thomas kandidátem na nejvyšší možný kontrakt, který by mu v budoucnu vynesl na pětileté smlouvě něco kolem 200 milionů amerických dolarů. V Bostonu Celtics konečně dostal 175 centimetrů vysoký atlet důvěru a hned jí začal splácet.

‚Frustrace, vztek a bezmoc.‘ Španělská hvězda NBA Marc Gasol zachraňuje migranty ve Středomoří

Číst článek

Svědčí o tom, že v hlasování o nejužitečnějšího hráče základní části skončil pátý - za sebou nechal třeba Stephena Curryho, Kevina Duranta, Janise Adetokunba nebo Anthonyho Davise. Ani v play-off se Thomas nezříkal odpovědnosti a nevynechal ani zápas jediný den po tragické smrti své mladší sestry Chyny.

„Myšlenky na utkání jsem moc neměl. Musel jsem hlavu přemluvit, ale s tím mi hodně pomohli spoluhráči. Věřili mi a já se jim snad odvděčil. Být tady, nastoupit v těžkých časech, mi pomohlo vrátit se na chvíli do normálu,“ řekl basketbalista po zápasech.

Co ale mělo pro další vývoj Thomasovi kariéry daleko fatálnější následky, bylo zranění kyčle, se kterým boje o titul dohrával, notně si ho zhoršil a později se ukázalo jako vážné. Možná i proto vedení Celtics místo nabídky nové smlouvy „ITmu“ (jak se mu přezdívá) souhlasilo s jeho překvapivou výměnou.

Kyrie Irving totiž nechtěl dál hrát v Clevelandu s LeBronem Jamesem a tak se v týmu finalistů Východní konference prohodili ústřední rozehrávači. Z obchodu ještě málem sešlo, když došlo na lékařské prohlídky, ale finanční kompenzace problém vyřešila.

Nejnižší možný kontrakt

Jenže v Ohiu se ani nerozkoukal a odnesl špatné výsledky a atmosféru v kabině další výměnou, tentokrát do Los Angeles Lakers.

‚Poznal jsem tu nejlepší fanoušky na světě.‘ Jednička draftu NBA Deandre Ayton měl tým vybraný dopředu

Číst článek

Také ve „městě andělů“ nepřesvědčil a po příchodu LeBrona Jamese bylo víceméně jisté, že se bude stěhovat znovu. Místo dlouhodobé smlouvy se slušnou gáží v klubu hrajícím s nejvyššími ambicemi musel vzít zavděk spropitným na rok. V klubu Denver Nuggets podepsal nejnižší možný kontrakt na dva miliony dolarů.

„Ahoj tady Isaiah Thomas. Právě jsem podepsal s Denverem a jsem nadšený, že tu můžu být a nemůžu se dočkat, až sezona začne,“ vzkázal přes sociální sítě.

Ve 29 letech to je možná jeho poslední šance, jak se vyrovnat těm, kteří ho v hlasování o MVP ročníku 2017 porazili. Všichni totiž dnes berou kolem 30 milionů dolarů a tam někam v ideálním případě nejmenší hráč v NBA Isaiah Thomas také cílí.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme