LeBron James pomohl dvaadvaceti body Los Angeles Lakers k vítězství nad New Orleans Pelicans

Basketbalista LeBron James dosáhl v této sezoně NBA na třetí triple double a Los Angeles Lakers i jeho zásluhou uspěli doma pošesté v řadě. Čtyřnásobný nejužitečnější hráč ligy nasbíral 22 bodů, 12 doskoků a 14 asistencí a pomohl k vítězství 112:104 nad New Orleans. V dresu Pelicans se blýskl další olympijský vítěz Anthony Davis. Pětadvacetiletý pivot zaznamenal 30 bodů, 20 doskoků a pět asistencí.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijští vítězové (zleva) Anthony Davis a LeBron James v zápase NBA.

Olympijští vítězové (zleva) Anthony Davis a LeBron James v zápase NBA. | Foto: Jae C. Hong | Zdroj: ČTK/AP

Třiatřicetiletý James si připsal celkově 76. triple double v kariéře. Sekundovali mu Kyle Kuzma s 23 body a Ivica Zubac s osobním maximem v sezoně 16 body a 11 doskoky. Dvouciferný počet bodů nastříleli všichni členové základní pětky Lakers. V jejich dresu po operaci ruky a absenci v 17 zápasech nastoupil i Rajon Rondo a z lavičky obstaral osm bodů a devět asistencí.

‚Sklapni a dribluj.‘ LeBron James zprodukoval dokument o vlivu NBA na společnost

Číst článek

Do Staples Center se vrátil poprvé jako soupeř Julius Randle, který byl v poslední sezoně nejlepším střelcem i doskakujícím hráčem Lakers. V pátek nasbíral pro Pelicans 21 bodů a osm doskoků.

Lídr Východní konference Toronto zvítězilo nad Clevelandem 126:110 a poslalo Cavaliers na poslední místo. Domácí Kawhi Leonard si vyrovnal maximum v sezoně 37 body, když trefil dvanáct ze šestnácti střel z pole.

Druhé v tabulce zůstalo Milwaukee, protože si díky 30 bodům Janise Adetokunba poradilo s Bostonem v jeho hale 120:107. Celtics nestačilo 15 bodů, devět doskoků a sedm asistencí Kyrieho Irvinga. Formu nabírají hráči San Antonia. Spurs totiž zvítězili potřetí za sebou minimálně o 25 bodů, tentokrát nad Minnesotu 124:98.

Předposlední tým Východní konference Chicago zdolalo Orlando 90:80 zásluhou 32 bodů Lauriho Markkanena, hosty vedl Nikola Vučevič s 19 body a stejným počtem doskoků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme