Basketbalista Leonard se vrátil po jednozápasové pauze na palubovku. Zaznamenal 38 bodů

Hráči Los Angeles Clippers porazili v NBA San Antonio Spurs 103:97 a uštědřili soupeři první porážku v sezoně. Výraznou měrou se na tom podílel Kawhi Leonard, který proti svému bývalému týmu, v němž v minulosti odehrál sedm sezon, nasbíral 38 bodů a 12 asistencí.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Kawhi Leonard střílí koš během zápasu NBA proti San Antoniu Spurs

Basketbalista Kawhi Leonard střílí koš během zápasu NBA proti San Antoniu Spurs | Foto: Gary A. Vasquez | Zdroj: Reuters

Leonard minulý zápas vynechal, aby šetřil koleno, a odpočinek mu prospěl. Nejužitečnější hráč posledního finále ukázal, proč ho Clippers v létě získali z Toronta. Byl klíčovou postavou ofenzivy i obrany, ve které získal čtyři míče. A připsal si první double double v sezoně.

Satoranský nasbíral v den svých narozenin osm bodů a stejný počet asistencí, Chicago ale znovu padlo

Číst článek

Utkání bylo dlouho vyrovnané kolem pěti bodů rozdílu. Až v poslední čtvrtině Clippers šňůrou 11:2 dostali zápas pod kontrolu. Leonard v této části přispěl devíti body a celkem nastřílel ve druhé půli 25 bodů. Až třináctibodové vedení si Clippers v koncovce pohlídali.

New Orleans Pelicans, kteří čekají na uzdravení jedničky draftu a očekávané hlavní opory týmu Ziona Williamsona, poprvé v sezoně vyhráli. Překvapivě snadno porazili Denver 122:107.

Pomohl jim k tomu i lepší výběr střel. Při prvních čtyřech prohrách měli pokaždé minimálně 41 trojkových pokusů. Tentokrát vyslali jen 33 střel z dálky, ovšem s úspěšností 46 procent. Celkem tak dali 15 trojek, zatímco Denver jen sedm.

Nejlepším střelcem byl Jahlil Okafor s 26 body, jen o bod méně přidal Brandon Ingram. Frank Jackson zaznamenal 21 bodů. Za Denver dal nejvíce bodů Michael Porter Jr. (15), čtrnáctka loňského draftu, pro něhož to byla premiéra v NBA poté, co minulou sezonu vynechal kvůli operaci zad.

Miami využilo absence hvězdy Atlanty Trae Younga a zdolalo Hawks 106:97. Má tak už čtvrtou výhru z pěti zápasů. Nováček Kendrick Nunn přispěl 28 body. V prvních pěti zápasech kariéry v NBA tak nastřílel přes sto bodů, což se mu povedlo jako prvnímu hráči od sezony 2007/08, kdy to naposledy jako nováček dokázal Kevin Durant.

Výsledky NBA:

Atlanta - Miami 97:106,
LA Clippers - San Antonio 103:97,
New Orleans - Denver 122:107.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme