Lakers se vrátili vítězstvím do série s Phoenixem. Clippers ani podruhé nestačili na Dallas

Basketbalisté Los Angeles Lakers zvítězili v play-off NBA na hřišti Phoenixu 109:102 a srovnali osmifinálovou sérii na 1:1 na zápasy. Nyní obhájce titulu čekají dva zápasy doma. Roli favorita potvrzuje Brooklyn, který přehrál Boston 130:108 a vede v sérii už 2:0. Naopak překvapuje Dallas, který vyhrál i druhé utkání na hřišti výše nasazeného Los Angeles Clippers a po vítězství 127:121 před domácími zápasy rovněž vede 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basktetbalista Los Angeles Lakers LeBron James

Basktetbalista Los Angeles Lakers LeBron James | Foto: Mark J. Rebilas | Zdroj: Reuters

Lakers po náročném předkole první duel s Phoenixem nezvládli, ale v druhém utkání už naznačili svou sílu, když vedli téměř celý zápas.

Adetokunbo nasázel Miami 31 bodů a pomohl k druhé výhře, Denver srovnal sérii Portlandem

Číst článek

Ve druhé půli sice ztratili až patnáctibodové vedení a v polovině poslední čtvrtiny těsně prohrávali po dvou smečích Deandreho Aytona. Pak ale vzaly duel do své režie obě hlavní hvězdy Lakers. LeBron James a Anthony Davis společně dali 16 z posledních 20 bodů svého týmu, zatímco Phoenix se dostával jen k trestným hodům v podání Devina Bookera.

„Tohle byl zápas, který jsme museli vyhrát. Všichni jsme šli do zápasu s touto myšlenkou a byli jsme schopni ji přetavit v realitu a úkol splnit,“ řekl Davis, který byl nejlepším střelcem zápasu s 34 body a 10 doskoky.

James přidal 23 bodů a 9 asistencí a Dennis Schröder 24 bodů. Booker na druhé straně zaznamenal 31 bodů včetně 17 trestných hodů ze 17 pokusů.

Brooklyn ukázal svou ofenzivní sílu, když k hvězdné trojici Kevin Durant, Kyrie Irving a James Harden se přidal také Joe Harris a sedmi trojkami a 25 body přispěl k výraznému vítězství nad Bostonem.

Už v první čtvrtině Brooklyn utekl soupeři šňůrou 15:0, kterou táhl právě Harris s 16 body v úvodních šesti minutách. Od druhé čtvrtiny nebylo o vítězi pochyb, Boston nedokázal zastavit rozjetého soupeře. Ve druhé půli tak už oba celky šetřily opory.

Na straně Bostonu nikdo nepřekonal hranici 20 bodů, u Brooklynu to vedle Harrise byl také Harden s 20 body a 7 asistencemi a Durant s 26 body, 8 doskoky, 5 asistencemi a 4 bloky.

„Máme tři z těch nejlepších ofenzivních hráčů, které kdy tuto hru hráli, ale sami nemohou vyhrát. Musíme jim pomoct i my ostatní,“ řekl Harris, který sedmi trojkami vyrovnal klubový rekord v play-off.

Hvězdou večera byl opět Slovinec Luka Dončić, který 39 body, 7 doskoky a 7 asistencemi nasměroval Dallas k druhé výhře nad trápícími se Clippers. Maverick opět skvěle stříleli, když trefili 18 trojek ze 34 pokusů.

Clippers nestačilo ani 41 bodů Kawhiho Leonarda a 28 bodů Paula George, kteří postrádali větší podporu od spoluhráčů. Dončić se mohl opřít o 28 bodů Tima Hardawaye či 20 bodů Kristapse Porzingise.

1. kolo play-off NBA:

Východní konference - 2. zápas:

Brooklyn - Boston 130:108 (stav série 2:0).

Západní konference - 2. zápasy:

LA Clippers - Dallas 121:127 (stav série 0:2), Phoenix - LA Lakers 102:109 (stav série 1:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme