Chicago prolomilo v NBA sérii porážek, Satoranský začal z lavičky. Lakers nestačili na Brooklyn

Basketbalista Tomáš Satoranský poprvé chyběl v základní sestavě Chicaga, ale z pozice náhradníka pomohl Bulls ukončit sérii tří porážek. K domácí výhře nad Clevelandem 108:103 přispěl pěti body i asistencemi a osmi doskoky. Český rozehrávač během téměř 29 minut na hřišti proměnil dvě ze sedmi střel včetně jedné trojky.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Tomáš Satoranský v dresu Chicaga Bulls

Basketbalista Tomáš Satoranský v dresu Chicaga Bulls | Zdroj: Reuters

Satoranského místo v základní pětce poprvé v sezoně zabral Coby White a nasbíral 20 bodů. Bulls získali 22. vítězství, čímž vyrovnali svou bilanci z minulého ročníku NBA. Nad Clevelandem vedli až o 10 bodů, necelou minutu a půl před koncem ale Cavaliers snížili na pouhé dva body. Závěr si však domácí pohlídali z trestných hodů, pomohly jim i soupeřovy ztráty.

Z NBA do druhé české ligy? ‚Felton příchod najisto neslíbil,‘ přiznali v Jindřichově Hradci

Číst článek

„Hrát zápas NBA v základní pětce je zábava i požehnání,“ řekl White, jenž přidal pět doskoků a pět asistencí, ale také ztratil devět míčů. „Hlavně dobře bránil rychlého a silného Collina Sextona. Připomněl mi Steva Francise,“ přirovnal trenér Jim Boylen svého svěřence k bývalé hvězdě Houstonu či Orlanda.

Sexton zaznamenal 26 bodů, Andre Drummond přidal 21 bodů. Bulls si vylepšili bilanci na 22-43, nicméně 17 utkání před koncem základní části na elitní osmičku Východní konference stále ztrácejí propastných osm zápasů.

Nets překvapili Lakers

Los Angeles Lakers po čtyřech vítězstvích nezvládli domácí duel s Brooklynem, kterému podlehli těsně 102:104. O překvapivém úspěchu Nets rozhodl košem 28,8 sekundy před koncem Spencer Dinwiddie. Domácí ještě měli šanci vyrovnat či rozhodnout, neuspěli ale LeBron James ani Anthony Davis.

James jinak odehrál povedený zápas, v němž nasbíral 29 bodů, 12 doskoků a devět finálních přihrávek. Davis mu sekundoval 26 body a osmi doskoky. Vítěze táhl Dinwiddie s 23 body, 22 bodů dal Caris LeVert. Lakers doma prohráli poosmé v sezoně.

Uspěli naopak jejich rivalové Clippers, kteří v San Franciscu přehráli Golden State jasně 131:107. Vítězný tým se opíral o sedm dvouciferných střelců, nejvíc bodů (23) nasbíral Kawhi Leonard. Za domácí, jimž kvůli chřipce chyběl Stephen Curry, nastřádal 23 bodů mladý Dragan Bender.

Houston se probudil

Atraktivní bitvu Indiany s Bostonem ovládli 114:111 hosté. Celtics mimo jiné ustáli poslední střelu, jíž mohl Justin Holiday poslat zápas do prodloužení. Jayson Tatum nastřílel 30 bodů, 27 přidal Gordon Hayward. Pacers táhl s 28 body, devíti doskoky a osmi asistencemi Domantas Sabonis.

Vedoucí tým NBA prohrál potřetí za sebou, tentokrát Milwaukee nestačilo na Denver

Číst článek

Cennou výhru získal Houston, jenž doma zdolal Minnesotu 117:111 a uspěl po čtyřech nezdarech. Spoléhal na Jamese Hardena, autora 37 bodů včetně pěti trojek a Russella Westbrooka, který přispěl 27 body.

„Doufám, že jsme se poučili a taková šňůra se už nebude opakovat,“ řekl kouč Rockets Mike D'Antoni. Timberwolves, kteří opět nastoupili bez zraněného Karla-Anthonyho Townse, táhl s 28 body D'Angelo Russell. Juancho Hernangomez si připsal double double za 18 bodů a 10 doskoků.

Nejlepším střelcem úterních zápasů byl se 40 body Bradley Beal a Washington i díky němu zdolal New York 122:115. Podruhé za sebou prohrál Dallas, kterému při porážce 109:119 v San Antoniu nepomohlo ani 38 bodů, osm asistencí a sedm doskočených míčů Luky Dončiče.

NBA:
Chicago - Cleveland 108:103 (za domácí Satoranský 5 bodů, 8 doskoků, 5 asistencí), Golden State - LA Clippers 107:131, Houston - Minnesota 117:111, Indiana - Boston 111:114, LA Lakers - Brooklyn 102:104, Memphis - Orlando 115:120, Portland - Phoenix 121:105, San Antonio - Dallas 119:109, Washington - New York 122:115.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme