Holiday košem v závěru utkání udržel Milwaukee v boji o konferenční finále, Clippers podlehli Utahu

Basketbalisté Milwaukee zdolali na domácí palubovce Brooklyn 86:83 a snížili stav série druhého kola play-off NBA na 1:2. Ve druhém čtvrtečním utkání Utah znovu porazil Los Angeles Clippers, tentokrát 117:111, a dostal se před dvěma zápasy v kalifornské hale Staples Center do vedení 2:0.

Video New York (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Jrue Holiday v zápase proti Brooklynu

Basketbalista Jrue Holiday v zápase proti Brooklynu | Foto: Trevor Ruszkowski | Zdroj: Reuters

O rozhodující koš Milwaukee se postaral 11,4 sekundy před koncem Jrue Holiday. Bucks vedli ve třetím duelu až o 21 bodů i díky vydařené první části, kterou ovládli 30:11. Náskok ale prohospodařili a necelou minutu a půl před koncem ztráceli na Brooklyn po trojce Kevina Duranta tři body. Pak ale Khris Middleton technickým košem snížil a Holiday duel po nájezdu rozhodl.

Basketbalista LeBron James změní číslo dresu z 23 zpět na 6. Nosil ji v Miami i reprezentaci

Číst článek

„Napadlo mě, že soupeř čeká, až si vezmu time out. V hlavě jsem si ale řekl, že bych mohl zkrátit čas a něco zkusit. Podařilo se a byl z toho koš,“ komentoval Holiday rozhodující moment. Bruce Brown na druhé straně nájezd neproměnil, Middleton zvýšil šestkami na 86:83 a Durant poslední trojku minul. „Bohužel, už předtím jsme neproměnili některé střely, které jsme určitě měli. Byly zkrátka až moc uspěchané,“ litoval Durant, s 30 body a 11 doskoky nejlepší hráč Nets.

Při absenci Jamese Hardena mu sekundoval Kyrie Irving s 22 body, Bruce Brown přidal 16 bodů a doskočil 11 míčů. V domácím dresu zářili Middleton a Janis Adetokunbo. První zaznamenal 35 bodů a 15 doskoků, druhý 33 bodů a 14 doskočených míčů. Dohromady nastříleli 68 z 86 bodů svého týmu, což je 79 procent. Výraznější podíl ještě v play-off NBA nikdy žádná dvojice neměla.

Sestřih zápasu Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks

Clippers nestačili na Utah

Hráči Utahu nastříleli dvacet trojek, ale na druhé vítězství nad Clippers se nadřeli. Ačkoli Jazz ve třetí části vedli až o 21 bodů (76:55), hosté se v půlce závěrečné čtvrtiny dostali po trojce Reggieho Jacksona do vedení o dva. Na víc už jim ale nezbyly síly.

K triumfu domácí dovedl Donovan Mitchell, jenž zaznamenal 27 bodů jen za první poločas a nakonec skončil na 37 včetně šesti trojek. Z lavičky přidal 24 bodů a šest trojek Jordan Clarkson, Rudy Gobert si připsal 13 bodů a 20 doskoků. Hosté se opírali o Jacksona s 29 body, právě po jeho dvou trojkách se v poslední části dostali poprvé a naposledy do vedení. Paul George nastřílel 27 bodů a Kawhi Leonard 21.

Výsledky play-off NBA

Východní konference - 3. zápas:

Milwaukee - Brooklyn 86:83, stav série 1:2.

Západní konference - 2. zápas:

Utah - LA Clippers 117:111, stav série 2:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme