Golden State zvládli přestřelku s Torontem, střelecky řádili Curry s Thompsonem

Basketbalisté Golden State Warriors v NBA zvítězili nad Torontem 129:117 a v tabulce Západní konference se probojovali na sedmou příčku. Obhájce titulu opět táhl Steph Curry, který nasbíral 35 bodů, 7 doskoků a 11 asistencí. Janis Adetokunbo se 41 body a 12 doskoky podílel na výhře Milwaukee 141:131 nad Indianou, Bucks tak dotírají na druhé místo Východní konference.

Video San Francisco Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráče Toronta Draymonda Greena brání basketbalisté Golden State Warriors

Hráče Toronta Draymonda Greena brání basketbalisté Golden State Warriors | Foto: D. Ross Cameron | Zdroj: Reuters

Toronto vedlo v San Franciscu většinu první půle a to až o osm bodů. Golden State postupně zápas otáčelo a definitivně získalo zápas do svých rukou pěti trojkami v posledních třech minutách třetí čtvrtiny, z nichž čtyři dal náhradník Jonathan Kuminga. Ve čtvrté čtvrtině pak už Warriors vedení bez větších potíží uhájili.

„Jonathan opět ukázal svůj talent. Když bude hrát takhle, tak to může dotáhnout opravdu daleko," ocenil dvacetiletého spoluhráče Klay Thompson, který sám dal šest trojek a nasbíral 29 bodů.

Souboj o play off

Ve vyrovnané tabulce Západní konference se tak Warriors dostali před Phoenix na sedmé místo a už je dělí jen jedna výhra od šestého Dallasu, který drží pozici pro přímý postup do play off.

V kontaktu s Golden State je také Minnesota, která přehrála Memphis Grizzlies 111:100. Memphis tak potvrdil, že bez zraněného pivota Stevena Adamse se trápí a prohrál popáté za sebou. Minnesotu opět táhl Anthony Edwards s 25 body.

Ofenzivní představení předvedlo Milwaukee, které trefilo devět prvních trojek a v poločase mělo na kontě už 85 bodů a vedení o 33 bodů nad Indianou. Po změně stran ale Bucks přeci jen polevili a Indiana se ještě vrátila do zápasu, když tři a půl minuty před koncem snížila na 7 bodů.

Potvrdila tak, že je v sezoně nejlepším celkem na obraty ve skóre, když vyhrála už 11 zápasů, v nichž prohrávala dvouciferným rozdílem. Jenže Bucks tentokráte výhru nepustili.

Byli jsme v dobrém rytmu, takže jsme to dokázali dohrát do vítězného konce. Ta první půle byla skvělá a celkově je to dobré venkovní vítězství, řekl trenér Milwaukee Mike Budenholzer.

Shai Gilgeous-Alexander se 35 body podílel na výhře Oklahoma City nad Clevelandem 112:100. Cavaliers nepomohlo ani 31 bodů a 13 asistencí od Dariuse Garlanda. Cleveland hrál bez několika opor v čele s Donovanem Mitchellem.

Výsledky NBA

Golden State - Toronto 129:117, Indiana - Milwaukee 131:141, Miami - Orlando 110:105, Minnesota - Memphis 111:100, Oklahoma City - Cleveland 112:100.


ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme