Satoranský o špatném startu do sezony: Bylo tam dost očekávání, ten tým je mladý a hledáme se

Podesáté v letošním ročníku NBA basketbalisté Chicaga opouštěli palubovku jako poražený celek. Milwaukee podlehli 101:115. K lepšímu výsledku nepomohlo ani pět bodů Tomáše Satoranského.

Chicago Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský při zápase s Torontem

Tomáš Satoranský při zápase s Torontem | Zdroj: Reuters

Jen čtyři vítězství a deset porážek. Takovou bilanci aktuálně mají v NBA basketbalisté Chicaga. Doma totiž podlehli Milwaukee 101:115. Tomáš Satoranský znovu nastoupil v základní sestavě. Celkem odehrál necelých osmnáct minut a osobní statistiky si rozšířil o pět bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Satoranská ví, co musí se spoluhráči v týmu zlepšit. Více si poslechněte v příspěvku

Hlasatel v United Centru oznamoval jméno Tomáše Satoranského v úvodu hned dvakrát. Zaznamenal totiž prvních pět bodů Chicaga. Jenže to byl vlastně jediný zápis. Víc už se proti Milwaukee střelecky neprosadil.

„Právě proto jsem do toho zápasu šel, s takovou mentalitou, že musím být agresivní a brát volné střely. Můj druhý vstup nebyl tak dobrý a ve třetím jsem nedal dvě volné střely. Někdy to tak dopadne, že i přes dobrý začátek se v tom zápase protrápíte,“ prozradil po prohraném utkání Satoranský Radiožurnálu.

Chicago Bulls prohráli v NBA s Milwaukee Bucks podruhé během týdne. Podlehli favoritovi 101:115

Číst článek

Kromě desáté porážky Chicaga v sezóně se musel osmadvacetiletý český reprezentant smířit ještě s jednou skutečností. Není totiž zvyklý sedět jen na lavičce v závěru utkání.

„Cítím, že moje úloha je silná, ale tím, že prohráváme, tak se snažíme udělat změny v sestavě, a také změny, kdo dohrává utkání. Hledáme, jak můžeme ty zápasy vyhrát.“

Patří k nejzkušenějším v týmu

Netradiční je pro Tomáše Satoranského ještě jedna role. Je totiž druhým nejstarším hráčem týmu a tak se smiřuje s tím, že má být tahounem mužstva.

„Myslím, že tuhle roli dokážu přijmout. Vedle Thaddeuse Younga bych měl ten tým trochu i vést i mimo kabinu. Když se ale prohrává, tak se ty věci hodnotí hůř.“

Jenže zatím se Chicagu nedaří. Fanoušci a nakonec i sami hráči očekávali lepší start do sezóny.

„Určitě nikdo není spokojený. Bylo tam dost očekávání ze začátku sezony, ale trochu se potvrzuje, že ten tým je mladý a hledáme se, abychom byli solidní ve všech aspektech hry. Vždycky se nám ale stane nějaký moment a soupeř jde přes nás. To se snažíme odstranit, ale zatím se nám to nedaří,“ říká Satoranský. Spravit chuť si může v dalším domácím utkání proti Detroitu.

Pavel Petr, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme