Basketbalisté Utahu potvrdili proti Oklahomě roli favorita. Clippers si poradili s Indianou

Basketbalisté Utahu si upevnili pozici lídra NBA, když zdolali 106:96 Oklahoma City a připsali si sedmou výhru z posledních deseti utkání. Chorvat Bojan Bogdanovič přispěl k vítězství 23 body a Donovan Mitchell 22 body. Thunder nestačilo 42 bodů Luguentze Dorta, který zaznamenal nejlepší střelecký výkon v kariéře i díky sedmi trojkám. Los Angeles Clippers pomohl k výhře 126:115 v Indianě 36 body Paul George.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donovan Mitchell (vpravo) se svým spoluhráčem z Utahu Johnem Inglesem

Donovan Mitchell (vpravo) se svým spoluhráčem z Utahu Johnem Inglesem | Foto: Rob Gray | Zdroj: Reuters

Hráči Jazz dokázali smazat manko 17 bodů a sami si ve druhém poločase vypracovali až pětadvacetibodový náskok. Výrazně se prosadili také Georges Niang s 18 body a 10 doskoky, Mike Conley s 15 body a 14 asistencemi a Rudy Gobert, jenž k 13 bodům a 14 doskokům zblokoval sedm střel. Oklahoma City prohrála deset z posledních 11 utkání.

Clippers se po vítězství v Indianě posunuli na třetí příčku Západní konference, z níž ztrácejí jeden a půl zápasu na druhý Phoenix a tři a půl na Utah. Paul George nastřílel přes 30 bodů počtvrté v řadě, navíc přidal sedm doskoků a osm finálních přihrávek. Marcus Morris přispěl 22 body.

Basketbalisté Chicaga prohráli třetí zápas v řadě, Satoranský si proti Memphisu připsal dva body

Číst článek

„Paul hraje tak, jak mu dovolí soupeřova obrana. Volí správné akce, případně dobře přihrává spoluhráčům,“ řekl kouč Tyronn Lue. Tým nastoupil bez Kawhiho Leonarda, kterého trápí bolavé pravé chodidlo. Přesto Clippers zvítězili pošesté v řadě, což je momentálně nejdelší ligová série.

Pacers sice zaznamenali 60 bodů z vymezeného území, ale trojky stříleli jen s úspěšností 22 procent. Nepomohlo jim ani 29 bodů Malcolma Brogdona, 26 bodů Carise LeVerta nebo 20 bodů a 13 doskoků Domantase Sabonise. Na východě Indiana ztrácí z deváté pozice dvě utkání na osmý New York.

Phoenix porazil Miami jasně 106:86. Spolehnout se mohl na šest dvouciferných střelců, nejvíce pak na Deandreho Aytona, autora 19 bodů a 13 doskoků. Heat, kteří trefili jen 38 procent střel, táhl s 18 body a osmi asistencemi Jimmy Butler, 15 bodů přidal Duncan Robinson.

Brooklyn se při jasném vítězství 127:97 v Minnesotě spoléhal při absencích Jamese Hardena a Kyrieho Irvinga na Kevina Duranta, jenž nasbíral 31 bodů. Vyhráli také Los Angeles Lakers. Obhájce titulu bez zraněných LeBrona Jamese a Anthonyho Davise dovedl k výhře 101:93 v Charlotte 24 body Kyle Kuzma.

NBA:

Charlotte - LA Lakers 93:101, Indiana - LA Clippers 115:126, Phoenix - Miami 106:86, Portland - Boston 115:116, Toronto - Atlanta 103:108, Utah - Oklahoma City 106:96.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme