Donovan Mitchell dovedl 46 body Utah k výhře nad nejlepším týmem NBA Milwaukee

Basketbalisté Utahu si vyšlápli na nejlepší tým NBA Milwaukee a díky obratu v poslední čtvrtině zvítězili 115:111. Bucks nestačilo sedmnáctibodové vedení devět a půl minuty před koncem ani další skvělý výkon Řeka Janise Adetokunba, který dal 43 bodů. V dresu Jazz si vylepšil osobní střelecký rekord na 46 bodů Donovan Mitchell a ukončil sedmizápasovou vítěznou sérii Milwaukee.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donovan Mitchell se raduje v zápase proti Milwaukee

Donovan Mitchell se raduje v zápase proti Milwaukee | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletý Mitchell skoro sám řídil obrat ve vývoji skóre, když dal 17 bodů v posledních osmi minutách. Jeho trojka necelou minutu před koncem poslala Jazz do vedení 111:105. Pak se ale nadechli Bucks a i díky tomu, že Mitchell minul dva trestné hody, se ještě dostali na dostřel.

V zápase NBA mezi Chicagem a Atlantou padlo nejvíce bodů za 35 let. Satoranský zaznamenal 15 bodů

Číst článek

Nejlepší hráč utkání Mitchell ale v závěru prokázal pevné nervy a dalšími dvěma šestkami devět sekund před koncem stanovil konečný výsledek. „Spoluhráči mě uklidňovali, že je tentokrát dám. Povzbudili mě, abych rychle zapomněl, že jsem předchozí šestky neproměnil. Když máte tým za svými zády, cítíte se jistě,“ uvedl.

Milwaukee se mohlo tradičně spolehnout na Adetokunba, který se postaral o 43 bodů a 14 doskoků během 32 odehraných minut. „Tohle bylo jako v play off. S blížícím se koncem stříleli fakt přesně a my s tím v obraně nedokázali nic udělat,“ mrzelo jednoho z kandidátů na cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy. Khris Middleton dal za Milwaukee 29 bodů.

Los Angeles Lakers s LeBronem Jamesem nadále ztrácejí na pozice pro play off, tentokrát prohráli na palubovce nejhoršího týmu ligy Phoenixu 109:118. Suns prohrávali jen o tři body, a to v úvodu, jinak drželi otěže utkání ve svých rukách a vypracovali si náskok až 19 bodů.

James Harden nastřílel v NBA 58 bodů, jeho Houston porazil Miami 121:118

Číst článek

Jamesovi těsně unikl triple double, když nasbíral 27 bodů, devět doskoků a 16 asistencí. Brandon Ingram dal 25 bodů a JaVale McGee nastřílel 21 bodů. Domácí vedl bahamský pivot a jednička loňského draftu Deandre Ayton s 26 body a 10 doskoky. Devin Booker přidal 25 bodů.

Vítězové posledních dvou ročníků NBA Golden State Warriors i bez Klaye Thompsona vyhráli na palubovce Philadelphie 120:117. Kevin Durant zaznamenal 34 bodů, Stephen Curry 28 bodů, DeMarcus Cousins 25 bodů. Philadelphii, která je stále bez kamerunského pivota Joela Embiida, nebyl nic platný ani druhý triple double za sebou Bena Simmonse, jenž měl 25 bodů, 15 doskoků a 11 asistencí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme