Krejčí se dočkal návratu do sestavy Oklahomy, proti Philadelphii si vytvořil osobní maximum

Po třech měsících nastoupil český basketbalista Vít Krejčí v NBA v dresu Oklahoma City a v utkání s Philadelphií zaznamenal čtyři body, což je jeho dosavadní maximum v zámořské soutěži. Jeho tým prohrál na hřišti Sixers 87:100 a utrpěl čtvrtou porážku v řadě.

New York (Aktualizováno: 7:35 12. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Oklahomy Vít Krejčí (vpravo) v utkání proti Philadelphii

Basketbalista Oklahomy Vít Krejčí (vpravo) v utkání proti Philadelphii | Foto: Bill Streicher | Zdroj: Reuters

Jednadvacetiletý Krejčí dostal ve svém čtvrtém zápase v elitní soutěži zatím největší prostor a odehrál přes osm a půl minuty, během kterých si připsal i dvě asistence.

Satoranský během 24 hodin v NBA znovu mění tým, Portland ho poslal do San Antonia

Číst článek

Strakonický rodák měl vydařenou pasáž, kdy se postaral o čtyři koše svého týmu v řadě. Nejprve po brejku šel sám do koše a zasmečoval. Vzápětí si připsal asistenci a další koš po hezkém seběhu ke koši. Nakonec nahrál spoluhráči na smeč. Thunder tak snížili na rozdíl deseti bodů, ale Philadelphia na to reagovala nasazením svých hvězd a výhru nepustila.

Domácí tým dovedl k vítězství Joel Embiid, který zaznamenal 25 bodů a 19 doskoků. Alespoň 25 bodů dala hvězda Philadelphie ve 22. utkání po sobě. Za Sixers ještě nehrál James Harden, který přestoupil z Brooklynu.

Stejně tak Tomáš Satoranský zatím nenastoupil za San Antonio po výměnách z New Orleans a Portlandu. Spurs vyhráli přestřelku v Atlantě 121:136. Dejounte Murray přispěl k vítězství svým jedenáctým triple doublem v sezoně, když si 32 body i 15 asistencemi vyrovnal životní maximum a přidal 10 doskoků. Satoranský by se měl k mužstvu připojit v sobotu a nastoupit proti svému bývalému týmu New Orleans.

Už sedmou výhru v řadě vybojoval Boston, který zvítězil 108:102 nad Denverem. Nuggets nepomohl ani 71. triple double Nikoly Jokiće za 23 bodů, 16 doskoků a 11 asistencí. Celtics, které táhl 24 body Jayson Tatum, drží sedmou příčku v tabulce Východní konference těsně za šestým Torontem, které má osm výher v řadě.

Triple double zapsal také Terry Rozier, který 25 body, 11 asistencemi a 10 doskoky pomohl Charlotte k vysokému vítězství 141:119 nad Detroitem. LaMelo Ball k výhře přispěl 31 body a 12 asistencemi.

Cleveland uhájil druhé místo ve Východní konferenci výhrou 120:113 nad Indianou. Stejnou bilanci jako Cavaliers má i třetí Chicago, které rovněž uspělo, když i díky 35 bodům DeMara DeRozana porazilo Minnesotu 134:122. Jen o výhru před nimi je vedoucí Miami.

NBA:
Philadelphia - Oklahoma City 100:87 (za hosty Krejčí 4 body, 2 asistence), Atlanta - San Antonio 121:136, Boston - Denver 108:102, Chicago - Minnesota 134:122, Detroit - Charlotte 119:141, Indiana - Cleveland 113:120, Utah - Orlando 114:99.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme