Utah proti Orlandu dominoval, v prvním poločase předvedl rekordní trojkovou smršť

Basketbalisté nejlepšího týmu NBA Utahu překonali rekord v počtu nastřílených trojek za poločas. Orlandu jich dali osmnáct, deklasovali ho 137:91 a mají deváté vítězství za sebou. Na domácí palubovce hráči Jazz neprohráli už 22 utkání v řadě, čímž dál vylepšují klubové maximum.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donovan Mitchell (vpravo) se svým spoluhráčem z Utahu Johnem Inglesem

Donovan Mitchell (vpravo) se svým spoluhráčem z Utahu Johnem Inglesem | Foto: Rob Gray | Zdroj: Reuters

Utah začal skvostně. V první části nastřílel 38 bodů, ve druhé 40 a už v poločase vedl nad Magic 78:40. Ještě před odchodem do kabin stihli svěřenci kouče Quina Snydera trefit rekordních 18 trojek. Na konci zápasu měli úspěšných tříbodových košů 26, za klubovým maximem zaostali o dva a za maximem NBA o tři trojky.

Satoranský zaznamenal 10 bodů. Jeho Chicago ale nestačilo na Utah, který vytvořil klubový rekord

Číst článek

„Byl to jeden z těch večerů, kdy jsme hráli opravdu dobře, tak, jak bych si představoval,“ řekl kouč ligového lídra s bilancí 38 výher a 11 porážek. „Hrají dobře jako nikdo jiný v soutěži. Nebyli jsme na to připraveni. Začali zostra a my nenašli ve své hře moc odpovědí na jejich výkon,“ přidal trenér Orlanda Steve Clifford.

Donovan Mitchell zaznamenal šest trojek ze sedmi už v první půli a s 22 body byl nejlepším střelcem utkání. Všech 13 hráčů Jazz se dostalo na palubovku, nikdo neodehrál víc než 26 minut a každý dal minimálně tři body.

„Soupeř v obraně vypomáhal po cloně, což je pochopitelné, když máme v týmu Rudyho Goberta na pivotu. Já se toho jen snažil využít a hledat volné spoluhráče. A ti dávali. Proměňovat, to se nám fakt dařilo,“ liboval si Mitchell.

Po 17 bodech měli na kontě chorvatský křídelník Bojan Bogdanovič, autor čtyř trojek ze šesti pokusů, a také Australan Joe Ingles, jenž proměnil ze sedmi trojek pět. Kvůli zranění chyběl Utahu ústřední rozehrávač Mike Conley.

Naopak Orlando mělo k dispozici jen osm hráčů do rotace, šest z nich se postaralo o dvouciferný počet bodů. Nejvíc 19 jich nasbíral pivot Wendell Carter. Magic trefili jen dvě trojky z 23 pokusů, o jednu se postaral bývalý nymburský rozehrávač Chasson Randle.

Po zranění se v sobotu vrátil na palubovky jeden z kandidátů na cenu pro nejužitečnějšího hráče Joel Embiid. Kamerunský pivot 24 body a osmi doskoky přispěl Philadelphii k triumfu 122:113 nad Minnesotou. V dresu Timberwolves se blýskl 39 body, 14 doskoky a pěti asistencemi centr Karl-Anthony Towns.

Rozehrávač Jrue Holiday předvedl při absenci Řeka Janise Adetokunba sezonní maximum 33 bodů a přidal 11 asistencí při výhře Milwaukee v hale Sacramenta 129:128. Miami vyhrálo počtvrté za sebou, když si poradilo s Clevelandem 115:101. Pivot Bam Adebayo zapsal 18 bodů a 11 doskoků. Duncan Robinson dal šest trojek a dosáhl na 18 bodů.

Až prodloužení rozhodlo o výhře Indiany v San Antoniu 139:133. Domácím nebylo nic platných 25 bodů DeMara DeRozana. Pacers táhl Caris LeVert s 26 body a devíti asistencemi.

NBA:

Detroit - New York 81:125, Miami - Cleveland 115:101, Philadelphia - Minnesota 122:113, Portland - Oklahoma City 133:85, Sacramento - Milwaukee 128:129, San Antonio - Indiana 133:139 po prodl., Utah - Orlando 137:91, Washington - Dallas 87:109.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme