Basketbalisté Milwaukee porazili v NBA Boston a v sérii vedou. Uspěl také Portland

Basketbalisté Milwaukee se v play-off NBA po třetím zápase semifinále Východní konference s Bostonem ujali vedení v sérii 2:1. Nejlepší tým základní části v pátek v prvním duelu v hale Celtics zvítězil 123:116.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka ze zápasu mezi Bostonem a Milwaukee

Momentka ze zápasu mezi Bostonem a Milwaukee | Foto: Bob DeChiara | Zdroj: Reuters

Řecký adept na cenu pro nejužitečnějšího hráče soutěže Janis Adetokunbo přispěl k vítězství 32 body, 13 doskoky a osmi asistencemi. Až čtvrté prodloužení rozhodlo o tom, že Portland porazil Denver 140:137 a vede 2:1 na zápasy.

Basketbalisté Portlandu porazili ve druhém vzájemném utkání v play-off NBA Denver 97:90

Číst článek

Boston se snažil Adetokunba zpomalit fauly, ale ani to nefungovalo. Řecký basketbalista proměnil osm z 13 pokusů z pole, zbytek přidal z trestných hodů. Celkem rozhodčí odpískali 53 faulů, z toho 39 ve druhé půli, kdy se utkání rozhodovalo.

Po poločase vedli domácí o bod, ale třetí část patřila Bucks, kteří ji ovládli 40:31. V poslední dvanáctiminutovce vedení Milwaukee narostlo až na 17 bodů.

Adetokunbo i ve třetím zápase této sezony nastřílel v hale Bostonu přes 30 bodů. „Prostě jsem hrál pořád aktivně a snažil se útočit na koš, jak to po mně spoluhráči chtějí,“ řekl po utkání novinářům Adetokunbo. Náhradník George Hill dal 21 bodů, Khris Middleton nastřílel 20 bodů.

Autor 29 bodů Bostonu Kyrie Irving si stěžoval, že rozhodčí jeho tým trestali často bezdůvodně a zpomalili tím hru ve druhém poločase, což Celtics nevyhovovalo. „Chvílemi to bylo až směšné,“ uvedl. Kouč Brad Stevens našel jiný důvod porážky. „Prostě ve čtvrté čtvrtině zahráli na rozdíl od nás hodně dobře své útoky," konstatoval. Jayson Tatum zaznamenal 20 bodů a 11 doskoků, 18 bodů dal Jaylen Brown.

Čtvrté prodloužení se v play off NBA odehrálo poprvé od roku 1953. Portland se po 68 minutách hry mohl radovat z vítězství díky trojce Rodneyho Hooda, po níž proměnil pouze jeden trestný hod srbský pivot hostů Nikola Jokić. Jednobodový náskok domácí v závěrečných pěti sekundách díky trestným hodům ještě navýšili. C.J. McCollum nasázel 41 bodů a Damian Lillard 28 bodů. Denveru nebyl nic platný Jokićův triple double za 33 bodů, 18 doskoků a 14 asistencí. Jamal Murray měl 34 bodů a devět doskoků.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Boston - Milwaukee 116:123 (stav série 1:2).
Západní konference - 3. zápas:
Portland - Denver 140:137 po 4. prodl. (stav série 2:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme