Brooklyn se veze na vítězné vlně, v NBA vyhrál už osmý zápas. Adetokunbo srazil New Orleans

Basketbalisté Brooklynu vyhráli v NBA osmý zápas za sebou a po domácím vítězství 129:92 nad Orlandem stále dotírají na lídra Východní konference Philadelphii. Sixers se v čele tabulky udrželi díky výhře 111:97 nad Dallasem. Při shodném počtu 22 vítězství mají oproti Nets na kontě o jednu porážku méně.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

James Harden

James Harden | Zdroj: Reuters

Nets stále bez Kevina Duranta natáhli aktuálně nejdelší vítěznou sérii v lize po pomalejším začátku díky druhé čtvrtině, kterou ovládli v poměru 41:19. Ve druhé půli pod vedením Kyrieho Irvinga a Jamese Hardena vedli nad floridským celkem až o 40 bodů.

Satoranský nastřílel 16 bodů, Chicago udolalo Minnesotu. Lakers nestačili na trojkovou smršť Utahu

Číst článek

„Nemůžeme začít každý zápas tak, jak jsme vstoupili do těch předchozích z téhle vítězné série. Takže jsme dál zůstávali v klidu, semkli se, povedlo se nám pár akcí a na konci první dvanáctiminutovky už to bylo dobré. Pak už jsme jen kontrolovali tempo a hlídali si výsledek,“ řekl Irving, který zaznamenal 27 bodů a devět asistencí.

Nets potvrdili, že jsou v ofenzivě nejlepším týmem ligy. Přes 120 bodů nastříleli ve 34. utkání sezony podvacáté, čímž už teď vyrovnali klubový rekord. James Harden přidal 20 bodů, devět doskoků a sedm asistencí.

Durant vynechal šesté utkání v řadě. Jeho spoluhráči úspěšně trestali ztráty soupeře, z 18 případů vytěžili 24 bodů a trenér Orlanda Steve Clifford se na svůj tým zlobil.

„Takhle nemůžeme ztrácet míče, pokud chceme pomýšlet na úspěch. To byl začátek našeho konce,“ řekl kouč Magic. V jeho týmu se pivot Nikola Vučevič blýskl 28 body a 12 doskoky.

Philadelphia uspěla zejména zásluhou kamerunského pivota Joela Embiida. Jeden z adeptů na cenu pro nejužitečnějšího hráče NBA zaznamenal 23 bodů a devět doskoků.

Adetokunbo znovu řádil

Hvězdný Janis Adetokunbo dotáhl Milwaukee k domácí výhře 129:125 nad New Orleans. Za bezmála 38 minut zapsal 38 bodů a 10 doskoků. Khris Middleton přidal 31 bodů, v týmu Pelicans nastřílel 34 bodů Zion Williamson.

Nejlepší střelec soutěže Bradley Beal přispěl 33 body k vítězství Washingtonu 112:110 na palubovce Denveru, Russel Westbrook zároveň zkompletoval triple double za 16 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí.

Ještě o jeden bod víc než Beal měl na kontě domácí Jamal Murray, pivot Nuggets Nikola Jokič zaznamenal 24 bodů, 11 doskoků a sedm asistencí.

Výsledky NBA:
Brooklyn - Orlando 129:92, Denver - Washington 110:112, Memphis - LA Clippers 122:94, Milwaukee - New Orleans 129:125, New York - Sacramento 140:121, Philadelphia - Dallas 111:97.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme