Jokić v úvodním semifinále NBA nasázel triple double, Lakers nespasilo ani 40 bodů Davise

Basketbalisté Denveru zvítězili v úvodním semifinále play-off NBA nad Los Angeles Lakers 132:126. Nuggets vedli celý zápas a to až o 21 bodů. Lakers sice v závěru snížili na tři body, ale domácí si výhru pohlídali především zásluhou srbského pivota Nikoly Jokiće, který zaznamenal 34 bodů, 21 doskoků a 14 asistencí a připsal si už šestý triple double v letošním play-off. Lakers nepomohlo ani 40 bodů Anthonyho Davise.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Denveru zvítězili v úvodním semifinále play off NBA nad Los Angeles Lakers 132:126

Basketbalisté Denveru zvítězili v úvodním semifinále play off NBA nad Los Angeles Lakers 132:126 | Zdroj: Reuters

Denver od začátku potvrzoval roli favorita a už v první čtvrtině vedl o 16 bodů. Ještě v 16 minut před koncem byl mezi týmy dvacetibodový rozdíl, ale pak Lakers zabrali a začali ztrátu stahovat.

Tatum překonal Curryho rekord a zařídil Bostonu v NBA postup. V semifinále se Celtics utkají s Miami

Číst článek

Domácím hodně pomohla trojka Jokiće s klaksonem třetí čtvrtiny přes bránícího Davise, která znamenala vedení o 14 bodů před poslední dvanáctiminutovkou.

„Byla to celkem těžká střela, ale když si za tím jdete, tak štěstí je občas na vaší straně,“ prohlásil Jokić.

Lakers se přesto tři a půl minuty před koncem dotáhli na rozdíl jediného koše. Pak ale dal pět bodů v řadě ze svých 12 bodů Aaron Gordon a pomohl uklidnit Nuggets. Důležitou trojku dvě minuty před koncem trefil Kentavious Caldwell-Pope, autor 21 bodů, a výhru pak trestnými hody potvrdil Jokić.

Denver se vedle Jokiće mohl opřít o Jamala Murrayho s 31 body. Lakers spolu s Davisem táhli LeBron James s 26 body, 12 doskoky a 9 asistencemi a Austin Reaves, který 11 ze svých 23 bodů dal v poslední čtvrtině a spolu s náhradníkem Ruiem Hačimurou a jeho 17 body byl důležitou součástí návratu Lakers do hry.

„Trvalo nám celý poločas, než jsme chytli tempo zápasu. Na začátku nám dali tvrdý direkt a nám trvalo, než jsme se vzpamatovali a začali hrát naší hru,“ řekl James. „Je to ale série na čtyři výhry, Denver má zatím jen jednu. My dnes ve druhé půli ukázali, že se o to popereme,“ dodal trenér Lakers Darvin Ham.

Oba týmy předvedly na úvod semifinále velmi ofenzivní utkání. V historických tabulkách je 258 bodů, které hráči dohromady nasbírali, nejvíce v semifinále play-off v normální hrací době od roku 1987, kdy Detroit vyhrál nad Bostonem 145:119.

Finále Západní konference play-off NBA - 1. zápas:

Denver - LA Lakers 132:126.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme