Jokić s Murraym rozebrali Miami a Denver ve finále NBA vede. Oba hráči nasázeli triple double

Basketbalisté Denveru zvítězili ve třetím finálovém utkání NBA na hřišti Miami 109:94 a vedou v sérii 2:1 na zápasy. Zasloužili se o to zejména Nikola Jokić s Jamalem Murraym, kteří jako první spoluhráči v historii NBA zaznamenali ve stejném zápase triple double s více než 30 nastřílenými body. Jokić zapsal 32 bodů, 21 doskoků a 10 asistencí, Murray měl 34 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Jokič

Nikola Jokič | Zdroj: Reuters

Podobný výkon dvou spoluhráčů NBA nepamatuje. Nestalo se to v základní části, v play-off a už vůbec ne ve finále. „Rozhodně to byl jejich nejlepší společný výkon za sedm let, co spolu hrají. Byli neuvěřitelní,“ prohlásil trenér Denveru Michael Malone.

Miami srovnalo finálovou sérii. Denveru nepomohlo ani 41 bodů Jokiče, v dresu Heat zářil Adebayo

Číst článek

Přitom v předchozím domácím zápase po porážce své hráče Malone kritizoval, že nepředvedli výkon hodný finále. Nyní to ale bylo něco jiného. Denver měl zápas pod kontrolou, přeskákal soupeře na doskoku 58:33, přičemž Jokić s Murraym měli dohromady jen o dva doskoky méně než celý tým soupeře.

Nuggets si vytvořili vedení až o 21 bodů a to si v klidu hlídali. „Hlavní je, že jsme důležitý zápas zvládli a vyhráli. Po té domácí porážce pro nás bylo velmi důležité uspět, protože jsme nechtěli v sérii prohrávat,“ řekl Jokić.

Miami nepomohlo ani 28 bodů Jimmyho Butlera a 22 bodů a 17 doskoků Bama Adebaya. „Dnes to nevyšlo. Příště musíme nastoupit s větší energií a nasazením. A to se dá zlepšit. Je to jen na nás. Věřím, že čtvrtý zápas bude vypadat jinak,“ řekl Butler.

V závěru utkání se na palubovku dostal za Miami i Udonis Haslem, který v pátek oslavil 43 narozeniny a stal se tak nejstarším hráčem, který kdy ve finále NBA nastoupil. Pokořil dosavadní rekord Kareema Abdula-Jabbara, který v roce 1989 hrál ve věku 42 let a 58 dní.

Finále play-off NBA - 3. zápas:

Miami – Denver 94:109 (24:24, 48:53, 68:82)

Nejvíce bodů: Butler 28, Adebayo 22, Martin 10 - Murray 34, Jokić 32, Braun 15. Stav série: 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme