Basketbalisté Golden State vstoupili do semifinále NBA vítězstvím v Houstonu

Basketbalisté obhájců titulu z Golden State vstupovali poprvé od roku 2014 do finále Západní konference play-off NBA na palubovce soupeře. V hale nejlepšího týmu základní části Houston ale vyhráli 119:106 a ujali se vedení v sérii 1:0.

Houston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Houstonský James Harden (vlevo) proniká kolem bránícího Stephen Curryho z Golden State.

Houstonský James Harden (vlevo) proniká kolem bránícího Stephen Curryho z Golden State. | Foto: David J. Phillip | Zdroj: AP

Warriors střelecky táhlo duo Durant-Thompson, kteří se dohromady postarali o 65 bodů. Nejvíce jich ale v dresu Rockets zapsal James Harden, ani jeho 41 bodů ale druhou domácí porážku ve vyřazovací části neodvrátilo.

Basketbalisté Bostonu vyřadili Philadelphii a jsou v semifinále NBA

Číst článek

Úřadující šampioni z Golden State celou první čtvrtinu prohráli o devět bodů. Ve druhé se dostali poprvé do vedení, ale do šaten hráči obou celků nakonec odcházeli za nerozhodného stavu 56:56. Golden State opět úřadovali a otočili utkání definitivně až po návratu z kabin.

Ve třetí dvanáctiminutovce dali Warriors o sedm bodů víc než Rockets a to hlavně zásluhou Kevina Duranta, který se v této části hry postaral o 13 bodů kalifornského celku. Poslední čtvrtina sice začala trojkou Erica Gordona autora 15 bodů, pak ale zavelel na druhé straně hřiště Klay Thompson sérii 13:4 zahájil úvodními osmi body.

Houston se dokázal ještě dostat na jednociferný rozdíl díky Hardenovi. Americký reprezentant se stal prvním hráčem v historii soutěže, který ve třech po sobě jdoucích úvodních zápasech v jednom play-off překonal hranici 40 nastřílených bodů, k nim tentokrát přidal sedm asistencí. Chris Paul přidal 23 bodů a 11 doskoků.

Na českém basketbalu mi záleží, říká Schilb, kterého čekají možná poslední zápasy za reprezentaci

Číst článek

Jenže v barvách Warriors se v této části hodně dařilo Thompsonovi, který nápor opět odrazil a to trojkou. Těch nasázel do koše Rockets šest, v žěbříčku play-off všech dob se posunul na desátou příčku, a dostal se na 28 bodů. Stephen Curry zaznamenal 18 bodů a osm asistencí. Kevin Durant se blýskl 37 body.

„Je jedním z nejlepších střelců v historii NBA. Vím, že je proklatě dobrý, ale můžeme to ustát, nesmíme ovšem tolik ztrácet balon a nechávat mu tak volné trojky “ řekl o Durantovi kouč poraženého celku z Texasu Mike D’Antoni.

„Bylo jasné, že vyřadit je nebude jednoduché, ale nevzdáváme se. Byly už tolikrát v těžkých situacích, které my zatím moc nezvládáme. Špatně jsme je přebírali v obraně, v útoku lehkovážně ztráceli míče a neproměňovali ani snadné dvojtakty. Musíme se zlepšit a to hlavně po mentální stránce,“ dodal D’Antoni.

„Houston? Ten nikdy nezpomalí a nic nevypouští. Musíte být pořád v pozoru proti nim. Kdykoli se mohou chytit zpoza oblouku za tři body. My se jen snažili volit správné střely, trefovat je a dobře bránit. Dostali od nás první direkt a v tom chceme pokračovat i příště“ použil boxerskou terminologii Durant. Utkání číslo 2 je na programu v noci ze středy na čtvrtek českého času opět v Houstonu.

Finále Západní konference play off NBA - 1. zápas:
Houston - Golden State 106:119.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme