Basketbalisté Golden State těsně porazili Indianu. Currymu chybí dvě trojky k rekordu

Basketbalisté Golden State v NBA zdolali Indianu na jejím hřišti těsně 102:100 a vyhráli sedmé z posledních 10 utkání. Hvězdou vítězů byl rozehrávač Warriors Stephen Curry, jenž si připsal 26 bodů včetně pěti trojek a do vyrovnání rekordu Raye Allena v bodech zpoza oblouku mu chybí jediný zásah. Pacers nestačilo 30 bodů a 11 doskočených míčů litevského podkošového hráče Domantase Sabonise.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Domantas Sabonis z Indiany brání Stepha Curryho z Golden State

Domantas Sabonis z Indiany brání Stepha Curryho z Golden State | Foto: Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Curry má na kontě 2972 úspěšných trojkových zásahů a Allenův rekord může vyrovnat i překonat už ve středu, kdy se Warriors představí ve slavné newyorské hale Madison Square Garden. Na pět úspěšných trojek proti Indianě Curry potřeboval 15 pokusů a celkově proměnil osm střel z 20.

„Vím, že jsem blízko, a pořádně si ten pocit užívám. Je neuvěřitelný,“ řekl Curry, který první tři trojkové pokusy neproměnil. Jeden ze zásahů zpoza oblouku přišel v pravou chvíli, když necelou minutu a půl před koncem snižoval na 98:100.

Poté navíc vyrovnal a Kevon Looney 13 sekund před koncem rozhodl. Pacers si v poslední minutě připsali jednu neúspěšnou střelu a jednu ztrátu.

Další skvělý výkon za 28 bodů, 19 doskoků a devět asistencí předvedl srbský pivot Nikola Jokič, jehož Denver přehrál Washington 113:107. Kaňkou bylo ovšem jeho vyloučení, které přišlo zhruba v polovině poslední části za diskutování s rozhodčími po několika tvrdých kontaktech na obou stranách.

Wizards dokázali stáhnout manko 33 bodů až na konečných šest, víc už ovšem nestihli. Jokičovi sekundoval s 22 body Monte Morris, na druhé straně zaznamenal Davis Bertans 21 bodů a Bradley Beal 19 bodů a 10 asistencí. Wizards začali ročník s bilancí 10-3, od té doby ale z 15 zápasů vyhráli jen pětkrát.

K výhře 117:103 proti Milwaukee pomohl Bostonu Jayson Tatum, jenž duel zakončil s 42 body včetně sedmi trojek. Šlo už o jeho osmé střetnutí v dresu Celtics s nejméně 40 body před dovršením 24 let, čímž vyrovnal dosavadní klubový rekord Paula Pierce. Tatum přidal i pět doskoků a čtyři asistence.

Bucks po skvělé úvodní čtvrtině, již ovládli 21:30, vůbec nezvládli druhou a třetí, když obě ztratili dvouciferným rozdílem. Kromě toho nechali Boston proměnit 20 trojek a připsali si jen 22 finálních přihrávek oproti soupeřovým 31. Tatumovi sekundoval Jaylen Brown s 19 body.

Na straně Milwaukee se 20 body blýskli Jrue Holiday a Janis Adetokunbo, první z nich přidal osm asistencí a druhý osm doskoků. V tabulce Východní konference je Boston devátý, Milwaukee i přes porážku drží třetí pozici těsně za druhým Chicagem.

Další výborný výkon předvedl stále se lepšící Houston, jenž přehrál Atlantu na jejím hřišti 132:126. Rockets uspěli díky poslední čtvrtině, již vyhráli 44:25, přičemž spoléhali na Erica Gordona s 32 body a DJ Augustina s 22 včetně šesti trojek. Hawks nestačilo 41 bodů a devět asistencí Trae Younga.

NBA

Atlanta - Houston 126:132, Boston - Milwaukee 117:103, Cleveland - Miami 105:94, Dallas - Charlotte 120:96, Denver - Washington 113:107, Indiana - Golden State 100:102, LA Clippers - Phoenix 111:95, Memphis - Philadelphia 126:91, Toronto - Sacramento 124:101.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme