Adetokunbo řádil proti Portlandu. Milwaukee dotáhl k výhře obdivuhodným triple doublem

Nejužitečnější hráč minulé sezony Janis Adetokunbo zaznamenal ve čtvrtečním utkání NBA proti Portlandu impozantní triple double za 24 bodů, 19 doskoků a 15 asistencí a byl strůjcem vítězství Milwaukee 137:129. Bucks se po šesté výhře za sebou osamostatnili v čele Východní konference.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Janis Adetokunbo

Janis Adetokunbo | Foto: Jeff Hanisch | Zdroj: Reuters

Adetokunbo podruhé v sezoně dosáhl na dvojciferná čísla ve třech základních statistických ukazatelích a stal se prvním hráčem v historii klubu, který zaznamenal bilanci čítající alespoň 20+15+15. Jeho čtvrteční výkon v historii ligy předčili jen slavní Oscar Robertson, Wilt Chamberlain a Larry Bird.

Další komplikace pro Golden State. Nejúspěšnější tým NBA posledních let přišel také o Russella

Číst článek

Střelecky se přitom řecký basketbalista trápil a proměnil jen devět z 27 střel. V počtu finálních přihrávek ale ve své sedmé sezoně v lize dosáhl na osobní rekord. „Když mi to nepadalo, snažil jsem se nacházet spoluhráče. Udělal jsem ale jen půlku práce, to oni se trefovali,“ řekl Adetokunbo.

Nejlepším střelcem Bucks byl s 30 body Eric Bledsoe. Na druhé straně si připsal druhý start v sezoně hvězdný Carmelo Anthony a nasbíral 18 bodů, 7 doskoků a 4 asistence. Z kádru Blazers se střelecky nejvýrazněji prosadil C.J. McCollum, autor 37 bodů včetně pěti trojek.

„Nepředvedli jsme špatný výkon. Ve výsledku jsme nestačili, ale jdeme správným směrem,“ prohlásil McCollum, jehož týmu patří s pěti výhrami až předposlední místo v Západní konferenci.

Výsledky NBA:
Milwaukee - Portland 137:129, Phoenix - New Orleans 121:124.

Janis Adetokunbo řádil proti Portlandu a zaznamenal triple double:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme