Basketbalista Embiid nastoupil se speciální maskou a pomohl Filadelfii porazit Miami

Basketbalista Joel Embiid se po desetizápasové absenci způsobené zraněním vrátil do sestavy Filadelfie a při svém debutu v play-off NBA pomohl svému týmu vyhrát v 1. kole utkání na palubovce Miami 128:108. Kamerunský pivot si chránil obličej maskou s unikátními brýlemi, a přestože s ní nebyl spokojený, nastřílel 23 bodů, sedm z nich v řadě při klíčovém náporu. 76ers tak vedou v sérii 2:1 na zápasy.

Miami Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Joel Embiid nastoupil do zápasu play-off NBA s unikátními brýlemi.

Joel Embiid nastoupil do zápasu play-off NBA s unikátními brýlemi. | Foto: Lynne Sladky | Zdroj: AP

Do začátku čtvrté čtvrtiny bylo utkání v miamské hale American Airlines Arena vyrovnané a jak Heat, tak 76ers se několikrát vystřídaly ve vedení, žádný tým ale nedokázal soupeři výrazněji odskočit. To se povedlo až hostům a hlavní zásluhu na tom měl právě čtyřiadvacetiletý maskovaný Embiid.

Basketbalista LeBron James 46 body dotáhl Cleveland k vyrovnání série s Indianou

Číst článek

„Bylo to nepříjemné,“ říkal k nošení ochranné pomůcky při zápase Joel Embiid. „Nebyla ovšem jiná možnost, abych už mohl nastoupit. Bez té masky se speciálními brýlemi by mi to nepovolili. Musel jsem se s tím vypořádat a to se snad povedlo,“ dodal. „Jsem pyšný na to, co předvedl,“ ocenil svého svěřence kouč Brett Brown.

Právě Embiid, trojka draftu 2014, nastartoval svůj tým za vítězstvím a k návratu vedení v sérii. Nejprve v poslední dvanáctiminutovce proměnil střelu z otočky o desku, v tu chvíli hosté vedli o devět bodů. Pak ale přidal ještě trojku a následně dal oba trestné hody. Filadelfia tak opanovala čtvrtou část 32:14.

Australan Ben Simmons přispěl Filadelfii 19 body, 12 doskoky a sedmi asistencemi. Chorvat Dario Šarić a Ital Marco Belinelli přidali po 21 bodech. V dresu poraženého Miami byl nejlepším střelcem slovinský rozehrávač Goran Dragić s 23 body. Sekundoval mu Justice Winslow s 19 body a Josh Richardson měl na kontě 14 bodů. Výraznější podpory od spoluhráčů se ale nedočkali a stejně jako v úvodním zápase nezvládli hlavně druhou půli.

Úřadující šampioni z Golden State porazili i potřetí San Antonio, které tentokrát koučoval Ettore Messina. Messina zastoupil Gregga Popoviche, jemuž den předtím zemřela manželka. Ani nový náhradní muž na lavičce ale nepomohl, a tak Spurs podlehli Warriors 97:110 a prohrávají 0:3 na utkání. Kevin Durant nastřílel 26 bodů, Klay Thompson 19. Na straně poražených zapsal 18 bodů LaMarcus Aldridge.

Porážku od konce sezony jsou také basketbalisté Portlandu, kteří opět nestačili na New Orleans, tentokrát 102:119. Osobním maximem v play-off se blýskl Nikola Mirotić, autor 30 bodů a osmi doskoků. Pivot Anthony Davis pomohl 28 body a 11 doskoky, rozehrávač Rajon Rondo řídící ofenzivu 19 body a 11 asistencemi. Trail Blazers nebylo nic platných 20 bodů Damiana Lillarda, který ovšem nebyl příliš efektivní. Více dali už jen CJ McCollum (22 bodů) a Al Farouq Aminu (21).

1. kolo play off NBA:

Východní konference - 3. zápas:

  • Miami - Filadelfia 108:128, stav série 1:2.

Západní konference - 3. zápasy:

  • New Orleans - Portland 119:102, stav série 3:0;
  • San Antonio - Golden State 97:110, stav série 0:3.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme