Nakažená hvězda NBA popisuje onemocnění koronavirem. ‚Hraju celý den videohry,‘ říká Mitchell

Basketbalová NBA přerušila v průběhu týdne sezonu, protože testy na koronavirus prokázaly, že dva hráči Utahu se nemocí nakazili. Zatímco Rudy Gobert dodnes čelí kritice za nevhodné vtipkování na tiskové konferenci, druhý nakažený Donovan Mitchell popsal na sociálních sítích, jak u něj onemocnění probíhá.

Tento článek je více než rok starý.

Utah (Aktualizováno: 20:40 14. 3. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donovan Mitchell

Donovan Mitchell | Zdroj: Profimedia

Během jediného týdne se nejen sportovní svět takřka zastavil. Tématem číslo jedna je onemocnění novým typem koronaviru, který si jen v USA vyžádal už přes 40 mrtvých.

Basketbalová NBA přerušila sezonu. Hráč Utahu má koronavirus, na tiskové konferenci situaci zlehčoval

Číst článek

V podstatě všechny zámořské soutěže předčasně ukončily sezonu a basketbaloví fanoušci řeší hlavně stav dvou nakažených hráčů z týmu Utah Jazz - Rudyho Goberta a Donovana Mitchella.

Cítí se dobře

Právě druhý jmenovaný prostřednictvím sociálních sítí poslal do světa video, na kterém vzkazuje, že se mu doma daří dobře a dny si krátí hraním videoher.

„Ahoj všichni, tady Donovan Mitchell. Chtěl jsem vám všem poděkovat za podporu, hodně to pro mě znamená. Cítím se dobře, ale musím být v izolaci, tak jsem tu sám. Hraju celý den videohry a už se těším, až budu zase na palubovce hrát pro ty nejlepší fanoušky na světě. Uvidíme se brzy,“ vzkázal fanouškům třiadvacetiletý rodák z New Yorku.

NBA je jednou z nejvíce prosperujících sportovních soutěží na světě. Většina zápasů bývá vyprodaných. Kvůli šíření koronaviru v USA už liga zavedla opatření, majitelé klubů se mimo jiné na středeční schůzce dohodli, že se bude hrát bez diváků.

Krátce poté kvůli onemocnění prvního z hráčů sáhlo vedení soutěže k radikálnímu řešení a ligu pozastavilo. Podle zdroje agentury AP by pauza měla trvat minimálně dva týdny.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme