Komplikace před restartem NBA. Koronavirus se objevil ve třech klubech, jména hráčů zveřejnili

Dvojice basketbalistů Brooklynu DeAndre Jordan a Spencer Dinwiddie měla při kontrolách před restartem sezony NBA pozitivní test na koronavirus. O třech nakažených hráčích informovali New Orleans Pelicans, v Denveru onemocněli dva členové výpravy, která má zamířit na dohrávku ligy do Orlanda.

New York (Aktualizováno: 21:18 30. 6. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Brooklynu v rozpravě s trenérem

Basketbalisté Brooklynu v rozpravě s trenérem | Zdroj: Profimedia

Jordan nákazu potvrdil na twitteru a oznámil, že v Orlandu bude při opětovném rozehrání soutěže určitě chybět. Dinwiddie svůj start zatím nevyloučil.

Found out last night and confirmed again today that I’ve tested positive for Covid while being back in market. As a result of this, I will not be in Orlando for the resumption of the season.

03:34 – 30. 06. 2020

3207 24732

„Včera jsem zjistil a dnes mi to znovu potvrdili, že jsem měl pozitivní test na covid. Výsledkem toho je, že na znovuzahájení sezony v Orlandu nebudu,“ uvedl Jordan. V klubu se koronavirus objevil už v březnu, kdy se nakazili čtyři hráči. Jedním z nich byl Kevin Durant.

Další klub jména neuvedl

V týmu Pelicans jsou tři nakažení basketbalisté v izolaci, jejich jména klub neuvedl. Denver Nuggets podle médií uzavřeli tréninkové centrum poté, co měli pozitivní test dva lidé z pětatřicetičlenné výpravy, zahrnující hráče, trenéry a další zaměstnance klubu.

Kouč Michael Malone přitom prodělal covid-19 už v březnu a srbský pivot Nikola Jokič musel kvůli nákaze odložit v minulém týdnu návrat do USA.

Vedení NBA minulý týden oznámilo, že v rámci testování zhruba 300 hráčů se objevilo 16 pozitivních výsledků na koronavirus. Elitní basketbalová soutěž se má pro 22 nejlepších klubů dohrávat od 30. července v uzavřeném sportovním komplexu Disney Worldu na Floridě.

Týmy mají začít s přesunem do Orlanda od 7. července. Podle komisionáře NBA Adama Silvera se ale mohou plány znovu odložit, pokud se bude nákaza mezi hráči šířit.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme