Lillard potvrdil v NBA skvělou formu a 51 body dovedl Portland k vítězství nad Utahem

Rozehrávač Portlandu Damian Lillard prokázal střeleckou formu 51 body do koše Utahu a zařídil vítězství 124:107. Devětadvacetiletý basketbalista jako první hráč v historii NBA udržel v šesti zápasech v řadě průměry více než 45 bodů a 10 asistencí a také dal již pošesté za sebou minimálně šest trojek. Trail Blazers díky němu drží šňůru šesti výher.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Damian Lillard z Portlandu

Damian Lillard z Portlandu | Zdroj: Reuters

Většinu prvního poločasu Portland před domácími fanoušky dotahoval náskok Utahu, ale ve druhé části soupeře přestřílel o 11 bodů. Po změně stran už vedení udržel a má druhou nejdelší sérii výher v soutěži.

Basketbalové Utkání hvězd bude v duchu vzpomínky na zesnulého Bryanta. NBA upravila formát exhibice

Číst článek

Lillard trefil 17 z 29 střel z pole a všech osm trestných hodů, díky tomu překonal hranici 50 bodů počtvrté v sezoně. Tříbodových střel vyslal patnáct a devět proměnil.

„Mám teď skvělý rytmus, takový jsem v životě ještě nechytil. Nedělám při hře nic jinak než dřív, ale v přípravě na zápas jsem pár věcí změnil. Zaprvé víc spím, nohy častěji nechávám odpočívat. Dál hodně piju, abych se zavodnil. A taky využívám častěji ledovou vodu i masáže,“ řekl Lillard.

První výhru po úmrtí klubové legendy Kobeho Bryanta zaznamenali basketbalisté Lakers. V Sacramentu uspěli 129:113. Jedenáctý triple double v sezoně a celkově 92. v kariéře zaznamenal LeBron James s 15 body, 10 doskoky a 11 asistencemi. „Je naší povinností jít, hrát basket a ukázat vítěznou mentalitu. Takhle by to chtěl,“ poznamenal James.

Brooklyn prohrál ve Washingtonu 107:113 a ztratil rozehrávače Kyrieho Irvinga, jenž zmeškal část sezony kvůli problémům s ramenem. Tentokrát si šest minut před koncem při pádu v souboji s Bradleym Bealem poranil koleno.

NBA:
Boston - Philadelphia 116:95, Cleveland - Golden State 112:131, Dallas - Atlanta 123:100, Indiana - New York 85:92, LA Clippers - Minnesota 118:106, Orlando - Miami 89:102, Portland - Utah 124:107, Sacramento - LA Lakers 113:129, San Antonio - Charlotte 114:90, Washington - Brooklyn 113:107.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme