Boston podruhé porazil Miami a odvrátil konec sezony, střelecky zazářil mladík Tatum

Basketbalisté Bostonu zdolali v pátém duelu finále Východní konference Miami 121:108 a snížili stav série na 2:3. Za druhým triumfem proti Heat je dotáhl dvaadvacetiletý Jayson Tatum, jenž k 31 bodům přidal také deset doskoků a šest asistencí. Šestý zápas, a zároveň druhý mečbol Miami, je na programu v noci z neděle na pondělí.

Orlando Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Bostonu Celtics

Basketbalisté Bostonu snížili stav série na 2:3 | Zdroj: Reuters

Celtics ještě v poločase prohrávali o sedm bodů, ve třetí části jich nicméně nastříleli soupeři 41 a do závěrečné čtvrtiny vstupovali s devítibodovým náskokem. Vedení uhájili, přičemž Tatumovi sekundoval s 28 body a osmi finálními přihrávkami Jaylen Brown. Daniel Theis zaznamenal 15 bodů a 13 doskoků.

Lakers znovu porazili Denver a vedou 3:1 na zápasy, LeBronova parta už je krok od finále NBA

Číst článek

„Dohodli jsme se, že si půjdeme zahrát, budeme bojovat a pokusíme se zároveň podat co nejlepší výkon. Povedlo se, především ve druhé půli jsme hráli výborně, ale vzhledem k tomu, v jaké jsme nyní pozici, budeme muset to samé předvést ještě dvakrát,“ prohlásil trenér vítězů Brad Stevens.

Heat spoléhali především na Gorana Dragiče s 23 a Duncana Robinsona s 20 body. Jimmy Butler přidal 17 bodů, osm doskoků i asistencí, Tyler Herro, sedmatřicetibodová hvězda čtvrtého zápasu, zůstal na 14 bodech. Miami zklamala střelba trojek, kterých proměnili jen sedm z 36 pokusů.

„Ještě to opravdu nebude jednoduché. Musíme se semknout, abychom situaci překonali,“ uvedl Robinson. Heat dostali v play-off 41 bodů za čtvrtinu poprvé od roku 2014, naopak Celtics dokázali dosáhnout tohoto počtu poosmnácté v klubové historii. Ve všech případech dotáhli duel k vítězství.

Kromě zmiňovaných trojek nestačil celek ze South Beach na doskoku, kde prohrál 38:50, v bodech z vymezeného území (48:56) či v bodech z rychlého protiútoku (6:17). „Zasloužili si uspět. Nebránili jsme vůbec dobře, Boston hrál se skvělou energií,“ vysekl sokovi poklonu trenér Heat Erik Spoelstra.

Šesté utkání, které může rozhodnout o postupu Miami do finále letošního ročníku, je na programu v neděli v noci. Na západě jsou jedno vítězství od finále basketbalisté Los Angeles Lakers, kteří vedou v sérii s Denverem 3:1.

Finále Východní konference - 5. zápas:
Boston - Miami 121:108 (stav série 2:3).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme