Miami je poslední krok od finále NBA. Nováček Herro útočil ve čtvrtém duelu na Magicův rekord

Basketbalisté Miami jsou pouhé jedno vítězství od finále NBA. Ve čtvrtém utkání zdolali Boston 112:109 a v sérii se ujali vedení 3:1. Hrdinou zápasu se stal dvacetiletý nováček Tyler Herro, který nastřílel 37 bodů včetně pěti trojek. V dresu Celtics se nejvýrazněji prosadil Jayson Tatum, jenž zaznamenal 28 bodů a devět doskoků.

Orlando Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tyler Herro (vlevo) se prosazuje přes bránícího Gordona Haywarda

Tyler Herro (vlevo) se prosazuje přes bránícího Gordona Haywarda | Foto: AP/Mark J. Terrill | Zdroj: ČTK

Zmiňovaných 37 bodů je nejvíc, kolik kdy nováček v konferenčním finále nasázel. Herro, který proměnil 14 z 21 střel a všechny čtyři trestné hody, se stal po Donovanu Mitchellovi z Utahu druhým hráčem, jenž ve svém prvním play-off nasbíral alespoň 35 bodů a pět doskoků.

Denver utnul šňůru Lakers a snížil v sérii na 1:2, Los Angeles nepomohl ani triple double LeBrona Jamese

Číst článek

Po Earvinu „Magicu“ Johnsonovi, jenž v šestém finálovém duelu v roce 1980 nastřádal 42 bodů, se Herro stal druhým nejlepším střelcem ve vyřazovacích bojích před 21. narozeninami. „Cítil jsem se dobře, ale pořád je před námi spousta práce. Jen vedeme 3:1,“ řekl Herro.

Rekord Miami dosud držela klubová legenda Dwyane Wade. Osmatřicetiletý rodák z Chicaga, jenž loni ukončil kariéru, nastřílel v roce 2004 o 10 bodů méně. Herro si klubový primát zajistil mimo jiné 17 body během závěrečné dvanáctiminutovky.

Celtics dotahovali

Koncovka zápasu byla dramatická: Jaylen Brown trojkou 16 sekund před koncem snižoval na 107:104, Herro poté šestkami upravil na pětibodový rozdíl. Kemba Walker po faulu Jimmyho Butlera trefil tři šestky 9,2 sekundy před koncem a Celtics se pak dvakrát dostali na rozdíl dvou bodů, víc však nestihli.

Basketbalistu Satoranského bude v Chicagu trénovat Donovan. Pět let úspěšně vedl Oklahomu

Číst článek

Herrovi sekundovali Butler s 24 body a devíti doskoky, dále Goran Dragić s 22 body a pivot Bam Adebayo s 20 body a 12 doskočenými míči. Nikdo další v dresu Heat nenastřílel víc než tři body, ačkoli Jae Crowder odehrál téměř 31 minut a Andre Iguodala, jenž bojuje o své šesté finále v řadě, přes 27 minut.

Boston kromě Tatuma spoléhal na Browna s 21 body a devíti doskoky či Walkera s 20 body. Gordon Hayward si ve svém druhém utkání po zranění připsal 14 bodů a sedm doskočených míčů. Double double za deset bodů a jedenáct asistencí zaznamenal Marcus Smart, jenž ale proměnil jen tři pokusy z dvanácti.

Pátý duel je na programu v noci z pátku na sobotu. Miami je podvanácté v historii klubu ve vedení 3:1, přičemž jedenáct těchto sérií dovedlo ke zdárnému postupu. Finále by bylo v klubu prvním od roku 2014, tehdy ho nicméně proměnilo ve svůj prozatím poslední titul San Antonio Spurs.

Finále Východní konference - 4. zápas:
Miami - Boston 112:109 (stav série 3:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme