NBA se vrací ke kořenům. Po 38 letech změní oficiální míč, hrát se bude s původní značkou

Nejslavnější basketbalová liga světa NBA změní oficiální míč. Dosavadní značku Spalding nahradí po dlouhých 38 letech firma Wilson, která míč vyráběla od vzniku soutěže v roce 1946. Informaci přinesla zámořská média.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalový míč značky Spalding

Basketbalový míč značky Spalding | Zdroj: Reuters

NBA končí stávající smlouva se Spaldingem a vedení ligy její kontrakt prodlužovat nebude. Aktuální sezonu, pokud se dohraje, ale ještě dokončí s jejich míči.

V NBA proběhl průzkum mezi hráči. Většina basketbalistů má chuť pokračovat v sezoně

Číst článek

Od sezony 2021/2022 se vrátí ke svému vůbec prvnímu dodavateli, firmě Wilson, která pro NBA vyrobila vůbec první míč v roce 1946. O dva roky později začne Wilson dodávat míče i pro ženskou basketbalovou ligu WNBA. Materiál by měl být stejný a zásadně se nezmění ani jejich design.

„Spoluprací s Wilsonem se vracíme ke kořenům, jak jsme plánovali. Byli jsme partnery po 37 sezon od chvíle, kdy Wilson v roce 1946 vyrobil první oficiální míč NBA. A těšíme se, že společně budeme basketbal rozvíjet dál,“ uvedl obchodní prezident ligy Salvatore LaRocca.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme