Milwaukee si v NBA poradilo s Atlantou i bez Adetokunba. Miami znovu vylepšilo domácí bilanci

Basketbalisté Milwaukee zdolali v souboji nejlepšího a nejhoršího týmu NBA Atlantu na jejím hřišti 112:86. Tři dny po porážce ve Philadelphii tak vylepšili svou bilanci na 28 vítězství a pět proher, a to i bez hvězdného Janise Adetokunba, který nenastoupil kvůli bolesti zad. Už v 57 zápasech v řadě Bucks nastříleli 100 a více bodů a na ligový rekord ztrácejí pouhá čtyři utkání.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Khris Middleton (vlevo) v souboji s DeAndre' Bembrym

Khris Middleton (vlevo) v souboji s DeAndre' Bembrym | Foto: John Amis | Zdroj: ČTK / AP

Adetokunbo sledoval skvělý výkon svých spoluhráčů pouze v civilu. Bucks, kteří ani jednou neprohrávali, venku zvítězili potřinácté z 16 zápasů. Nejlepším hráčem byl Khris Middleton, jenž k 23 bodům přidal i osm doskoků a sedm přihrávek. Sekundovali mu Brook Lopez s 18 body a Ersan Ilyasova s 18 body a 17 doskoky.

Narození dcery, nová smlouva a reprezentační úspěch. Basketbalista Satoranský prožil bohatý rok

Číst článek

Ve druhé čtvrtině opustil hřiště čtvrtý nejlepší střelec soutěže Trae Young, který si zvrtnul pravý kotník. Atlantě, která se s bilancí 6-26 krčí na chvostu ligy, nepomůže minimálně v noci ze soboty na neděli v Chicagu. „Bolí to pořádně. Ale to se dalo čekat,“ řekl Young, jenž si stejný kotník poranil už v říjnu.

V bitvě dvou silných celků Východní konference se radovalo Miami, které zdolalo Indianu 113:112. O výhře domácích rozhodl střelou 6,8 sekundy před koncem slovinský rozehrávač Goran Dragič. Miami vylepšilo svou domácí bilanci na 14-1 a celkovou na 23-8.

Hráči Heat předčili soupeře na doskoku v poměru 56:34. „Nikdy se nevzdáváme. Dva poslední doskoky to jen dokazují,“ těšilo Dragiče, jehož vítězná střela byla až třetím pokusem v jediném útoku. Jimmy Butler nasbíral za vítěze 20 bodů, Bam Adebayo přidal 17 bodů a 18 doskoků.

Brown si vyrovnal osobní maximum

Boston doma porazil Cleveland 129:117. S 34 body a devíti doskoky zazářil třiadvacetiletý Jaylen Brown, jenž dal alespoň 30 bodů podruhé za sebou. V tak mladém věku se to v dresu Celtics podařilo naposledy Paulu Pierceovi, který byl v roce 2000 dokonce ještě o rok mladší.

Brown si vyrovnal osobní střelecké maximum. Dalších 30 bodů přidal Jayson Tatum a Boston vylepšil svou bilanci na druhém místě Východní konference na 22-7. Na druhé straně zaznamenal 30 bodů Kevin Love, jenž mimo jiné trefil šest trojek z 11 pokusů.

Golden State vyhrál počtvrté v řadě

Philadelphia podlehla v Orlandu 97:98. Ještě minutu a 49 sekund před koncem prohrávala o 11 bodů, v závěru však dotahovala. I díky tomu, že hráči Magic zahodili pět z 11 trestných hodů. Nakonec jí nestačilo 24 bodů a 11 doskoků, které shodně nasbírali Joel Embiid a Tobias Harris. Za vítěze nastřílel 20 bodů Francouz Evan Fournier.

Baskebalista Dončić se po návratu po zranění blýskl 24 body a pomohl Dallasu k vítězství nad San Antoniem

Číst článek

Oklahoma v prodloužení udolala Charlotte 104:102. Hornets měli v nastaveném čase šanci vyrovnat, ale P. J. Washington minul 1,9 sekundy před koncem oba trestné hody. Thunder táhl s 27 body Shai Gilgeous-Alexander, za Hornets dal o bod méně Terry Rozier.

Golden State zdolal 105:96 Phoenix, který utrpěl osmou porážku v řadě. Hostům nepomohlo ani 34 bodů Devina Bookera. Za Warriors, jimž chyběl kromě Stephena Curryho a Klaye Thompsona i Eric Paschall, nastřádal 31 bodů D'Angelo Russell. Loňský finalista vyhrál čtvrté utkání v řadě, přesto zůstává v Západní konferenci poslední.

NBA:
Atlanta - Milwaukee 86:112, Boston - Cleveland 129:117, Charlotte - Oklahoma City 102:104 po prodl., Golden State - Phoenix 105:96, Miami - Indiana 113:112, Orlando - Philadelphia 98:97.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme