Další hvězda NBA si proti Čechům na mistrovství světa nezahraje. Lowry je po operaci ruky

Šampion NBA Kyle Lowry z Toronta si po operaci ruky nezahraje proti českým basketbalistům na mistrovství světa v Číně. V pondělí se třiatřicetiletý americký rozehrávač po konzultaci s lékaři účasti na šampionátu vzdal, protože operovaný levý palec zatím nemá v pořádku.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kyle Lowry z Toronta brání ve finále NBA Stepha Curryho z Golden State Warriors

Kyle Lowry z Toronta brání ve finále NBA Stepha Curryho z Golden State Warriors | Foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Lowry si vazy v palci poranil během play-off a operaci se podrobil před měsícem. Zranil se v květnu v sedmém semifinále Východní konference s Philadelphií. Zbytek ligové sezony dohrál s ortézou, v rozhodujícím šestém finále proti Golden State nastřílel 26 bodů a přidal deset asistencí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Go USAB!!

Příspěvek sdílený Kyle Lowry (@kyle_lowry7),

„Doufal jsem, že turnaj stihnu a pomůžu týmu vybojovat zlato. Moc rád bych reprezentoval, ale budu muset zůstat doma a podporovat kluky na dálku,“ uvedl Lowry na instagramu.

Další dva basketbalisté se omluvili z mistrovství světa. USA nebudou reprezentovat Liliard a DeRozan

Číst článek

Americké hvězdy budou 1. září v Šanghaji prvním soupeřem českého týmu ve skupině E, kde také zahájí útok na třetí titul za sebou. Nyní se připravují v kalifornském El Segundu a ze současného výběru 15 hráčů ještě tři vypadnou.

Lowry dosáhl v minulé mistrovské sezoně NBA na průměry 14,2 bodu a 8,7 asistencí na zápas, v play-off se dostal na 15 bodů. Sezonu s Raptors zahájí 22. října.

Čeští basketbalisté se po duelu s USA utkají v základní skupině ještě s Japonskem a Tureckem.

Širší nominace týmu USA:
rozehrávači: De'Aaron Fox (Sacramento), Joe Harris (Brooklyn), Donovan Mitchell (Utah), Marcus Smart, Kemba Walker (oba Boston), Derrick White (San Antonio),
křídla: Harrison Barnes (Sacramento), Jaylen Brown, Jayson Tatum (oba Boston), Kyle Kuzma (LA Lakers), Khris Middleton (Milwaukee), P.J. Tucker (Houston),
pivoti: Brook Lopez (Milwaukee), Mason Plumlee (Denver), Myles Turner (Indiana).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme