Obhájce titulu NBA si pojistil oporu. Siakam podepsal s Torontem smlouvu na 130 milionů dolarů

Kamerunský basketbalista Pascal Siakam prodloužil smlouvu s mistrovským Torontem a v týmu kanadského účastníka NBA si vydělá za čtyři roky maximální možnou částku 130 milionů dolarů. Nový lukrativní kontrakt vstoupí v platnost po skončení následujícího ročníku, který ještě letošní držitel ocenění pro hráče s největším zlepšením odehraje podle podmínek stávající smlouvy.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Toronta Pascal Siakam (vpravo) se prosazuje přes Draymonda Greena z Golden State

Útočník Toronta Pascal Siakam (vpravo) se prosazuje přes Draymonda Greena z Golden State | Zdroj: Reuters

V nadcházející sezoně si Siakam podle zámořských médií vydělá 2,35 milionu dolarů, v té další to bude už 29 milionů a v posledním roce nové smlouvy pak 36 milionů dolarů.

‚NBA? Na takové věci už jsem starý.‘ Hruban chce živit české basketbalové nadšení v dresu Nymburka

Číst článek

Raptors draftovali Siakama v roce 2016 jako 27. hráče v pořadí. Během nováčkovské sezony se rozvíjel i v nižší G-League, kde pomohl týmu Toronto 905 k titulu a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále.

Další rok už strávil celý s Raptors a v minulé sezoně patřil jako pevná součást základní pětky ke strůjcům historického triumfu s průměry 16,9 bodu a 6,9 doskoku na zápas. V play-off se dostal dokonce na 19 bodů na utkání.

„Mám pocit, že to je teprve začátek a že toho mám hodně před sebou. Hraju ligu teprve tři roky a je mnoho věcí, které mohu zlepšit. Takže si myslím, že bych se neměl zastavit,“ řekl už dříve Siakam, který hraje organizovaně basketbal necelých deset let.

V nové sezoně by měl hrát ještě významnější roli v týmu obhájců titulu po odchodu hvězdného Kawhiho Leonarda do Los Angeles Clippers.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme