Dončićova trojka s klaksonem srovnala sérii mezi Dallasem a Clippers. Boston a Toronto slaví postup

Luka Dončić dotáhl unikátním triple doublem Dallas k výhře nad Los Angeles Clippers 135:133 po prodloužení a Mavericks srovnali s favority krok na 2:2 na zápasy. Prvními postupujícími z 1. kola play-off basketbalové NBA jsou Toronto a Boston, které se tak spolu utkají o finále Východní konference. Jedno vítězství dělí od postupu Utah, který si poradil s Denverem 129:127.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost basketbalistů Dallasu, Luka Dončič uprostřed

Radost basketbalistů Dallasu, Luka Dončič uprostřed | Foto: USA Today Sports, Orlando Ramirez | Zdroj: Reuters

Další obdivuhodný výkon předvedl v dresu Dallasu Dončić. Hlavně díky němu Mavericks smazali ztrátu až 21 bodů a vyhráli v prodloužení nad Los Angeles Clippers 135:133. Jednadvacetiletý Slovinec i s poraněným kotníkem zařídil 43 bodů, 17 doskoků a 13 asistencí, navíc byl autorem vítězné střely zápasu.

Satoranský po odvolání kouče Chicaga Boylena: Byl to velice důležitý tah, nepřekvapil mě

Číst článek

Zbývaly necelé čtyři sekundy do konce nastavované pětiminutovky a Clippers měli o bod více. Vyhozený míč putoval do rukou Dončiće, který se svého strážce Reggieho Jacksona zbavil krokem zpátky ještě dál za trojku, vypálil a míč s klaksonem propadl obroučkou.

Díky tomu se nejlepší nováček loňské sezony stal nejmladším hráčem v historii, který takovým stylem rozhodl utkání play-off. „Jeden z nejlepších pocitů, co jsem kdy na hřišti zažil,“ řekl na tiskové konferenci po zápase, v němž zaznamenal druhý triple double za sebou.

„Víme, že tenhle kluk má smysl pro dramatičnost. Pro tyhle momenty žije,“ uvedl trenér Rick Carlisle. V barvách Clippers dal 36 bodů náhradník Lou Williams, 32 bodů a devět doskoků posbíral Kawhi Leonard.

Obhájci stvrdili postup

Toronto vyřadilo v nejkratším možném čase Brooklyn, když naposledy obhájci titulu zvítězili 150:122. Kanadský klub si připsal další pohodlné vítězství, ale přišlo o ústředního rozehrávače Kyla Lowryho, který odstoupil z utkání kvůli poraněnému levému kotníku už v první části.

LeBronu Jamesovi se nedařilo, zaznamenal jen deset bodů. Jeho Los Angeles Lakers přesto vyhráli

Číst článek

Nejlepším střelcem úřadujících šampionů byl s 29 body náhradník Norman Powell, 27 body a 15 doskoky přispěl k výhře další střídající hráč Serge Ibaka. V počtu bodů si oba vylepšili osobní rekordy ve vyřazovacích bojích.

Raptors se mohli spolehnout také na Pascala Siakama, autora 20 bodů a 10 asistencí. Z dalších tří dvouciferných střelců byli dva opět hráči z lavičky. Nets táhl s 35 body Caris LeVert, 13 bodů dal Tyler Johnson.

Denver na pokraji vyřazení

Také Celtics ovládli svou sérii 4:0 na zápasy, v neděli zdolali Philadelphii 110:106. Bostonská defenziva zase jednou slavila úspěch, zatímco 76ers třetí rok po sobě nepřešli přes první kolo. Kemba Walker pomohl Celtics 32 body.

„Kvůli tomuhle jsem před sezonou přicházel. Proto tady jsem,“ řekl Walker, který v předchozích dvou pokusech ani jednou postup z 1. kola nezažil.

Jeho spoluhráč Jayson Tatum přidal 28 bodů a osobní maximum 15 doskoků. Na druhé straně zaznamenal 30 bodů a 10 doskoků kamerunský pivot Joel Embiid, Tobias Harris dal 20 bodů.

Mečbol Utahu vystřílel v sérii s Denverem Donovan Mitchell, který se blýskl 51 body a sedmi asistencemi. Mike Conley dal 26 bodů a náhradník Jordan Clarkson 24 bodů. Nuggets nebylo nic platných 50 bodů, 11 doskoků a sedm asistencí Jamala Murrayho. Nikola Jokič se zastavil na 29 bodech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme