Denver vstoupil do čtvrtfinále play-off NBA vítězně, Murray nasázel Phoenixu 34 bodů

Basketbalisté Denveru vstoupili do čtvrtfinále play-off NBA jasnou výhrou nad Phoenixem 125:107. Nejlepším střelcem zápasu byl Jamal Murray, který dal 34 bodů, z toho 20 v druhém poločase. Nejužitečnější hráč minulých dvou sezon Nikola Jokič přispěl k vítězství 24 body a 19 doskoky. Prosadil se i Aaron Gordon, který nasbíral 23 bodů.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepším střelcem zápasu byl Jamal Murray, který dal 34 bodů, z toho 20 v druhém poločase

Nejlepším střelcem zápasu byl Jamal Murray, který dal 34 bodů, z toho 20 v druhém poločase | Zdroj: Reuters

Phoenixu nepomohlo 29 bodů a 14 doskoků Kevina Duranta či 27 bodů Devina Bookera. Suns vedli po první čtvrtině 32:31 i díky 15 Durantovým bodům.

Lakers v play-off NBA vyřadili Memphis. Obhájce z Golden State čeká se Sacramentem sedmý zápas

Číst článek

V druhé části se však hvězdný hráč dostal jen ke čtyřem bodům a hosté ji prohráli 19:37. V poslední čtvrtině stáhl Phoenix manko na 10 bodů, ale pak mu soupeř znovu odskočil.

Murray proměnil v zápase 13 z 24 střel, z toho šest trojek z deseti. „Myslím, že některé ty jeho střely dneska se nedaly ubránit,“ řekl trenér Suns Monty Williams.

Před dvěma lety Phoenix vyhrál čtvrtfinálovou sérii nad Denverem 4:0, ale tehdy u toho nebyl Murray, který léčil přetržený vaz v kolenu. „Soupeř byl fyzičtější, hrál s větší silou. Musíme příště hrát s mnohem větším nasazením a odvést lepší práci,“ dodal Williams.

Největší rozdíl byl v trojkách, ve kterých Denver předčil soupeře v poměru 16:7. Suns také měli 16 ztrát, z toho sedm Durant.

„Musím být mnohem opatrnější s míčem. Spíš střílet než špatně přihrát. Téměř polovina našich ztrát šla za mnou. Budeme v pohodě. Musíme hrát sebevědomě, věřit si při střelbě a uvidíme v příštím zápase,“ dodal dvojnásobný šampion NBA a bývalý nejužitečnější hráč ligy.

Série bude pokračovat v pondělí opět na hřišti nejlepšího týmu Západní konferenci v základní části Denveru.

2. kolo play-off NBA:

Západní konference - 1. zápas:

Denver - Phoenix 125:107.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme