Basketbalisté Lakers titul neobhájí, LeBronova parta končí už v prvním kole play-off NBA

Basketbalisté Los Angeles Lakers podlehli v šestém zápase 1. kola play-off NBA s Phoenixem 100:113 a sérii prohráli 2:4 na zápasy. Tým okolo hvězdného LeBrona Jamese tak loňský titul neobhájí. Ve stejné fázi vyřazovací soutěže končí i Portland, který prohrál doma s Denverem 115:126. Phoenix a Denver se spolu utkají o postup do finále Západní konference

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James

LeBron James | Zdroj: agentura Reuters

Suns vykročili za postupem už v první čtvrtině, kterou i díky 22 bodům Devina Bookera vyhráli 36:14. Celkem jich Booker zaznamenal 47 a zastínil Jamese, který si jich připsal 29 a poprvé v kariéře vypadl v play-off už v prvním kole.

Lakers se sice přes zdravotní hendikep rozhodl pomoci Anthony Davis, ale zranění ho limitovalo a po pěti minutách stejně musel ze hry odstoupit. Phoenix dotáhl sérii do vítězného konce poprvé po 11 letech.

Sestřih ze zápasu LA Lakers – Phoenix Suns:

Denver ještě v třetí čtvrtině prohrával s Portlandem o 14 bodů, ale dokázal skóre otočit. Hvězdný srbský pivot Nikola Jokić se na tom podílel 36 body, Trail Blazers nepomohlo ani 28 bodů Damiana Lillarda.

„Opět jsme ukázali, že se nikdy nevzdáváme. Slovo vzdát se prostě není v našem slovníku. My prostě neustále bojujeme a tak to bude i v dalších kolech,“ řekl Jokić.

„Prostě nás přehráli. My hráli dobře, ale v rozhodující chvíli oni předvedli skvělý výkon, to se musí uznat a ocenit je. Denver má skvělou sezonu,“ pochválil soupeře bosenský pivot Portlandu Jusuf Nurkić.

V play-off už je tak jistých sedm čtvrtfinalistů. Posledního určí souboj mezi Dallasem a Los Angeles Clippers, v němž Mavericks vedou 3:2 na zápasy.

Od roku 2010 si finálové boje v NBA nezahraje LeBron James ani Steph Curry:

1. kolo play-off NBA:

Západní konference - 6. zápasy:

Portland – Denver 115:126 (konečný stav série 2:4)

LA Lakers – Phoenix 100:113 (konečný stav série 2:4).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme