Adetokunbo nasázel Miami 31 bodů a pomohl k druhé výhře, Denver srovnal sérii Portlandem

Basketbalisté Milwaukee v prvním kole play-off NBA porazili 132:98 Miami a v sérii vedou 2:0 na zápasy. Denver díky výhře 128:109 srovnal krok s Portlandem.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Janis Adetokunbo

Janis Adetokunbo | Foto: Jeff Hanisch | Zdroj: Reuters

Bucks v utkání ani jednou neprohrávali a za výhrou před zhruba devíti tisíci fanoušky vykročili rázně hned v první části, kterou ovládli 46:20. Soupeři mimo jiné dobrou obranou dovolili proměnit pouze osm trojek z 28 pokusů, kromě toho Miami zahodilo 11 šestek z 35. Domácí navíc přeskákali Heat 61:36.

„Nemyslím si, že si musíme promluvit do duše, jsme dospělí chlapi. Prostě prohráváme 0:2, víme, co teď musíme udělat,“ hodnotil porážku pivot Heat Bam Adebayo. Obrana úřadujících vicemistrů povolila Bucks celkem 22 trojek, což je klubový rekord.

Sestřih ze zápasu Millwaukee - Miami:

Zazářil především Janis Adetokunbo, který zaznamenal 31 bodů, 13 doskoků a šest asistencí. Kromě něj táhl Bucks Bryn Forbes, jenž přidal z lavičky 22 bodů včetně šesti trojek. Miami nestačilo 19 bodů a devět doskoků Dewayneho Dedmona a 18 bodů rozehrávače Gorana Dragiće.

Denver vyrovnal sérii

Denver dokázal srovnat stav série s Portlandem, nad nímž po úvodní porážce zvítězil jasně 128:109. V utkání dominovaly na obou stranách hvězdy: zatímco Nikola Jokić, kandidát na cenu MVP letošní sezony, si připsal 38 bodů a osm doskoků, Damian Lillard za Blazers nastřádal 42 bodů a 10 asistencí.

Sestřih ze zápasu Denver - Portland:

Tahoun Portlandu proměnil devět trojek, z toho osm v první půli, což je vyrovnaný rekord play-off. K Jokićovi se přidali Michael Porter Jr. s 18 body a Paul Millsap s 15, Lillardovi sekundovali střelec C. J. McCollum s 21 body a Norman Powell s 15. Portland v utkání ztratil celkem 20 míčů.

1. kolo play-off NBA:

Východní konference - 2. zápas:

Milwaukee - Miami 132:98 (stav série 2:0).

Západní konference - 2. zápas:

Denver - Portland 128:109 (stav série 1:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme