Chicago bez Satoranského předvedlo na závěr přípravy velký obrat. Williamson zazářil proti Milwaukee

Basketbalisté Chicaga zakončili přípravu před startem NBA vítězstvím na palubovce Oklahoma City 105:103, přestože do poslední čtvrtiny nastupovali s devatenáctibodovým mankem. Český rozehrávač Tomáš Satoranský v sestavě chyběl stejně jako při předchozích dvou výhrách. Jednička loňského draftu Zion Williamson přispěl 31 body k triumfu New Orleans nad Milwaukee 127:113.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zion Williamson (vpravo) brání zakončujícího Torreyho Craiga

Zion Williamson (vpravo) brání zakončujícího Torreyho Craiga | Foto: Chuck Cook | Zdroj: Reuters

Satoranský si zahrál jen v úvodním přípravném utkání, v němž dal 11 bodů, ale Chicago podlehlo Houstonu. Další tři zápasy vynechal. Podle listu Chicago Tribune neodletěl do Oklahoma City stejně jako další dva hráči zřejmě v souvislosti s výskytem nákazy koronavirem v týmu. Kouč Bulls Billy Donovan před generálkou uvedl, že o stavu hráčů bude vědět více až po návratu.

Jako přistěhovalec zažil bídu a diskriminaci. Teď má Adetokunbo v kapse rekordní smlouvu historie NBA

Číst článek

„Budeme mít den volna (v sobotu), pak se vrátíme do tréninku a máme ještě další tři dny. Doufám, že ti hráči budou zpět, ale nejsem si stoprocentně jistý,“ uvedl Donovan. Chicago čeká první soutěží zápas v noci ze středy na čtvrtek proti Atlantě.

Na páteční výhře nad Thunder se podíleli Lauri Markkanen 22 body a Zach LaVine 20 body. Bulls vstoupí do soutěže ve středu zápasem proti Atlantě.

Ve výborném světle se ukázal před svou druhou sezonou v NBA první hráč loňského draftu Zion Williamson, který 31 body a devíti doskoky přispěl k vítězství New Orleans nad Milwaukee 127:113. Dvacetiletý hráč si loni v přípravě poranil koleno a pak odehrál jen 24 zápasů.

Nyní prý výrazně shodil a na hřišti mu to jde k duhu. Milwaukee opět chyběl nejužitečnější hráč uplynulých dvou ročníků Janis Adetokunbo, kterého trápí bolavá záda.

Všechny čtyři zápasy v přípravě vyhráli obhájci titulu Los Angeles Lakers, kteří v pátek zdolali Phoenix 114:113. Anthony Davis dal 35 bodů, LeBron James zaznamenal 20 bodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme