Basketbalisté Memphisu přepsali historii NBA, soupeře z Oklahomy porazili nejvyšším rozdílem

Basketbalisté Memphisu porazili 152:79 Oklahomu a vyhráli nejvyšším rozdílem v historii NBA. Dosavadní ligové maximum Miami, které v roce 1991 porazilo 148:80 Cleveland, překonali o pět bodů.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaren Jackson

Jaren Jackson | Zdroj: Reuters

Grizzlies se sice museli obejít bez hvězdného rozehrávače Ja Moranta, ale zápas měli od začátku pod kontrolou. Na doskoky vyhráli 53:28, na asistence 41:14, naopak hostující Thunder stříleli za pouhých 33 procent.

Phoenix ve šlágru NBA porazil vedoucí Golden State a sedmnáctou výhrou v řadě vyronal klubový rekord

Číst článek

„Dnešní zápas rozhodně neukázal, jakým týmem jsme. To jsme předvedli spíše v těch předchozích,“ řekl trenér Oklahomy Mark Daigneault, jehož tým v poločase prohrával o 36 bodů. Český reprezentant Vít Krejčí za Thunder nenastoupil.

Memphis táhl Jaren Jackson s 27 body včetně šesti trojek, double double za 18 bodů a 10 doskoků nasbíral španělský nováček Santi Aldama. Nejlepším střelcem hostů byl s 15 body Luguentz Dort.

Sestřih z rekordního zápasu mezi Memphisem a Oklahomou:

Phoenix si poradil 114:103 s Detroitem a připsal si už 18. vítězství v řadě, což je nový klubový rekord a zároveň současná nejdelší ligová série. K triumfu Suns dovedli náhradníci Cameron Payne a Cameron Johnson, oba s 19 body.

Phoenix s celkovou bilancí 19-3 vede ligu, když má půl zápasu náskok na druhé Golden State. Proti Pistons vedli až o 18 bodů, soupeř nicméně po třetí části stáhl na šest, takže domácí triumf museli uhájit až v závěru.

Detroit dokonce mohl za stavu 79:82 vyrovnat, ale střela Hamidou Dialla přišla až po limitu. Pistons po osmé porážce za sebou klesli na poslední příčku soutěže. Jejich nejlepším střelcem byl s 34 body a šesti doskočenými míči Jerami Grant,

V atraktivním klání v newyorské Madison Square Garden nakonec uspělo Chicago, jež zdolalo domácí Knicks 119:115. Bulls v duelu vedli až o 21 bodů i díky první části, již ovládli 37:19, celý druhý poločas ale ztratili 50:64.

Vyhrálo i Toronto, které doma využilo absence hvězdného Janise Adetokunba a přehrálo Milwaukee 97:93.

Výsledky NBA:
Memphis - Oklahoma City 152:79, New York - Chicago 115:119, Phoenix - Detroit 114:103, Portland - San Antonio 83:114, Toronto - Milwaukee 97:93.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme