Satoranský i Krejčí v NBA nastříleli devět bodů, jejich týmy ale prohrály. Durant nasázel triple double

Čeští basketbalisté Tomáš Satoranský i Vít Krejčí nastoupili ve středečních zápasech NBA v základních sestavách, oba nastříleli devět bodů, ale jejich týmy shodně prohrály. Krejčí při vysoké porážce v Utahu 101:137 odehrál za Oklahomu 34 minut a přidal i po šesti doskocích a asistencích. Satoranský za 25 a půl minuty trefil čtyři z pěti střel, k tomu zaznamenal pět finálních přihrávek, ale Washington podlehl domácí Atlantě 103:118.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Satoranský za 25 a půl minuty trefil čtyři z pěti střel, k tomu zaznamenal pět finálních přihrávek

Satoranský za 25 a půl minuty trefil čtyři z pěti střel, k tomu zaznamenal pět finálních přihrávek | Zdroj: Reuters

Wizards ještě v poločase zaostávali o pouhé dva body. Za třetí část ale nastříleli jen 18 bodů, náskok Atlanty narostl až na 19 a bylo rozhodnuto. Satoranský coby rozehrávač podporoval nejlepšího spoluhráče Kristapse Porzingise, který si připsal 26 bodů a 18 doskoků.

V NBA se dařilo českým hráčům. Satoranský dal osm bodů a sedmkrát asistoval, Krejčí si připsal 11 bodů

Číst článek

„Porazil nás Trae Young. Díky němu nám dokázali tolik odskočit,“ uvedl autor 12 bodů Corey Kispert.

Rozehrávač Atlanty zaznamenal 30 bodů, přičemž mimo jiné proměnil 11 z 12 šestek, a k nim přidal 11 asistencí. V této sezoně to byl s bilancí alespoň 30+10 jeho dvacátý duel, žádný jiný hráč jich tolik neodehrál.

Youngovi sekundoval Danilo Gallinari s 26 body a 10 doskoky, 19 bodů přidal Clint Capela a 18 Bogdan Bogdanovič. Hawks mají jistotu předkola play-off a ještě ve Východní konferenci bojují o sedmou příčku, Wizards jsou ze hry a čekají je v této sezoně už jen dva zápasy.

Oklahoma už také dávno ztratila šanci na vyřazovací boje a v Utahu proti výrazně zkušenějšímu soupeři prohrávali Thunder v jednu chvíli až o 41 bodů. Krejčí proměnil čtyři z devíti střel včetně jedné trojky ze čtyř pokusů, ale nasbíral také pět faulů.

Jazz si došli pro pohodové vítězství a až na Jareda Butlera nikdo nemusel odehrát ani 30 minut. Lídry pátého týmu Západní konference byli Bojan Bogdanović s 27 body či Rudy Gobert s 20 body a 10 doskoky, za Thunder nastřílel Jaylen Hoard 23 bodů včetně pěti trojek.

Šanci na sedmé místo Východní konference drží vedle Atlanty rovněž Brooklyn, který i díky triple doublu Kevina Duranta porazil New York Knicks 110:98. Durant zaznamenal 32 bodů, 11 asistencí a 10 doskoků.

„Víme, jak moc fanoušci Knicks nemají rádi mě nebo Kyrieho (spoluhráče Irvinga) za to, že jsme kdysi nepřestoupili k nim, ale právě k Nets. Určitá rivalita je cítit,“ podotkl Durant, jenž 23 bodů nastřílel ve druhém poločase. Jeho celek dotáhl ztrátu 21 bodů, poslední čtvrtinu ovládl jasně 38:16.

Důležitý triumf v boji o druhou příčku ve Východní konferenci zaznamenal Boston, jenž vyhrál v hale Chicaga 117:94. Celtics vybojovali 50. vítězství v sezoně, o jednu výhru méně mají Milwaukee a Philadelphia, kterým zbývá odehrát tři zápasy, zatímco Bostonu dva.

Na padesátý triumf dosáhl také Dallas, jenž i díky 26 bodům, 14 doskokům a osmi asistencím Luky Dončiće vyhrál v Detroitu 131:113. Mavericks se v Západní konferenci dotáhli na třetí Golden State, které má zápas k dobru. Phoenix, jenž už má dávno jistotu první příčky, prohrál v hale Los Angeles Clippers 109:113.

Výsledky NBA:
Atlanta - Washington 118:103 (za hosty Satoranský 9 bodů, 5 asistencí, 1 doskok), Chicago - Boston 94:117, Detroit - Dallas 113:131, LA Clippers - Phoenix 113:109, New York - Brooklyn 98:110, Utah - Oklahoma City 137:101 (za hosty Krejčí 9 bodů, 6 asistencí, 6 doskoků).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme