Bude Curry chybět Golden State do konce sezony? ‚Nesmysl, délka absence se nemění,‘ říká trenér

Nová sezona basketbalové NBA ještě ani pořádně nezačala a v týmu hegemona posledních pěti let Golden State Warriors už vědí, že je letos s největší pravděpodobností čekají úplně jiné starosti než boje o další titul. Šampiony z let 2015, 2017 a 2018 kosí jedno zranění za druhým, a co hůř, vesměs jde o dlouhodobé problémy opor kádru. Nejčerstvěji musel na operaci jeden z nejlepších hráčů celé soutěže Stephen Curry.

Tento článek je více než rok starý.

San Francisco Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Draymond Green pomáhá Stephenu Currymu

Draymond Green pomáhá Stephenu Currymu | Zdroj: Reuters

Dvojnásobný nejužitečnější hráč NBA si minulý týden v zápase s Phoenixem zlomil levou ruku, kterou mu přilehl padající protihráč.

Curry se následně podrobil operaci a klub uvedl, že ho čeká nejméně tříměsíční absence. V pátek ale přinesl server Bleacher Report informaci, podle které by měl jednatřicetiletý rozehrávač chybět do konce sezony.

Walker prožil v NBA emotivní návrat do Charlotte. Leonard dotáhl Clippers k výhře nad Portlandem

Číst článek

„Zlomenina se ukázala být vážnější a délka absence se oproti běžné době léčení protáhne minimálně o polovinu na tři měsíce. Podle zdroje, který má blízko klubu, není pravděpodobné, že Curry ještě zasáhne do této sezony,“ uvedl Bleacher Report.

Proti tomuto tvrzení se ale před sobotním utkáním s Minnesotou ohradil přímo trenér trojnásobných šampionů Steve Kerr.

„Nemám tušení, odkud se ta informace vzala. Mluvil jsem s lidmi z klubu, nic se nemění. Po třech měsících uvidíme, jak na tom bude, ale má v plánu se normálně vrátit na palubovky. Steph chce hrát, kvůli němu k nám jezdí lidé z celého světa. Nudil by se, už teď se bez basketbalu nudí,“ uvedl Kerr.

Autor článku Ric Barcher v reakci na Kerrova slova svou informaci upřesnil. „Podle mého zdroje nebude Curry hrát nikoliv kvůli délce rekonvalescence, ale ze sportovních důvodů. V pozdější fázi sezony už nebude nutné riskovat jeho předčasné zapojení do hry,“ uvedl na twitteru.

„Pokud chcete důvěryhodný zdroj, tak bych to mohl být jako trenér já. A jako váš zdroj říkám, že se nic nemění,“ vyjádřil se ještě předtím Kerr na tiskové konferenci.

Bez opor tým nešlape

Warriors zažívají krušný začátek sezony. V létě z týmu odešel hvězdný Kevin Durant, který zamířil do Brooklynu, byť i on zůstává od finálové série s Torontem mimo hru. Stejně jako střelecká opora Klay Thompson, který bude Golden State chybět po operaci zkříženého vazu v koleni pravděpodobně celou sezonu.

Satoranský po rekordním večeru: Důležité vítězství pro naše sebevědomí, nezačali jsme sezonu dobře

Číst článek

Když připočteme absenci Curryho, chybí kalifornskému celku rázem všechny tři největší hvězdy uplynulých dvou let. A to není zdaleka všechno – defenzivní specialista a duše týmu Draymond Green je rovněž mimo hru a problémy s kotníkem řeší největší letní posila D’Angelo Russell.

Právě třiadvacetiletý Russell táhl po třízápasové absenci svůj tým v sobotním souboji na palubovce Minnesoty 52 body, což je jeho nové osobní maximum. Warriors přesto prohráli 125:119 po prodloužení.

S bilancí dvou výher a sedmi porážek jsou na chvostu Pacifické divize a postupová osmička v nabité Západní konferenci se hned v úvodu sezony bleskově vzdaluje. Na šesté finále v řadě to zatím nevypadá.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme