Satoranský dirigoval Wizards k výhře v Chicagu, připsal si 11 asistencí

Basketbalisté Washingtonu si v NBA odvezli z palubovky Chicaga vítězství 134:125. Rozehrávač Tomáš Satoranský odehrál jako člen základní pětky i kvůli pěti faulům necelých 29 minut, ale podílel se na rozhodující šňůře, když dirigoval hru svého týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský bráněný dvojicí hráčů Oklahomy

Tomáš Satoranský tentokrát zářil při asistencích (archivní foto) | Foto: Sue Ogrocki | Zdroj: ČTK/AP

Během 29 minut na hřišti proměnil Tomáš Satoranský jen tři z osmi střel z pole a dostal se na sedm bodů. Přidal k nim ale ještě stejný počet doskoků a vyrovnal osobní rekord 11 asistencí, což bylo nejvíc z celého sobotního programu NBA.

Wizards porazili jeden z nejhorších celků NBA, Satoranský se na výhře podílel devíti body

Číst článek

Sérii čtyř utkání na palubovkách soupeřů Wizards nezačali dobře, takže si po dvou minutách musel kouč Scott Brooks vzít za stavu 2:10 první oddechový čas. Až pak se hosté rozjeli a nastartovali obrat. Český reprezentant sice střelecky neexceloval, ale přihrával spoluhráčům nejen na smeče.

Po první ještě celkem vyrovnané čtvrtině vedení hostů narůstalo až na 76:61 v polovině zápasu. Pak už si Washington náskok víceméně hlídal, a přestože obě zbylé dvanáctiminutovky prohrál, dokráčel si pro druhou výhru ve dvou dnech.

Bradley Beal se o ní zasloužil 31 body. Střídající Chasson Randle, který profesionální kariéru rozjel v Nymburce, si vylepšil osobní rekord na 20 bodů, stejný bodový zápis měl i další náhradník Parker.

Bulls se mohli spolehnout na Zacha LaVina autora 26 bodů. Na 20 bodů a 11 asistencí dosáhl Lauri Markkanen, ale přišel tím o sérii tří utkání v řadě s více než 30 body. Otto Porter Jr. zatížil konto svých bývalých spoluhráčů 17 body.

Harden: 29 třicetibodových zápasů v řadě

Po sérii šesti výher prohrál nejlepší celek soutěže Milwaukee. Kvůli problémům s kolenem scházel Janis Adetokunbo a bez něj Bucks nestačili před svými fanoušky na Orlando 83:103. Druhé Toronto zaváhání využilo, protože udolalo v New Yorku Knicks 104:99.

Kyle Lowry se o to zasloužil 22 body. Z lavičky nastoupil poprvé v dresu kanadského klubu pivot Marc Gasol a uvedl se sedmi body a šesti doskoky za necelých 19 minut na hřišti.

James Harden protáhl svou střeleckou sérii se zápisy nad 30 bodů na 29 utkání, ale jeho Houston po třech výhrách v řadě neuspěl. Podlehl doma 112:117 Oklahomě, kterou táhl s 45 body a 11 doskoky Paul George.

Russell Westbrook zaznamenal 21 bodů, 12 doskoků, 11 asistencí a devátým zápisem triple double v řadě vyrovnal rekord legendárního Wilta Chamberlaina. Boston sice ovládl první čtvrtinu duelu s LA Clippers 43:20, ale pak se zranil Kyrie Irving a Celtics nejvyšší 28bodové vedení prohospodařili.

NBA:
Atlanta - Charlotte 120:129, Boston - LA Clippers 112:123, Chicago - Washington 125:134 (za hosty Satoranský 7 bodů, 7 doskoků, 11 asistencí), Houston - Oklahoma City 112:117, Indiana - Cleveland 105:90, Memphis - New Orleans 99:90, Milwaukee - Orlando 83:103, New York - Toronto 99:104, Utah - San Antonio 125:105.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme